ADHD
0   0

Et stigende antal personer over 20 år bliver diagnosticeret og behandlet for ADHD

De nyeste tal fra Sundhedsdatastyrelsen viser, at antallet af voksne, som får behandling for ADHD er steget med 5.482 fra 2012 til 2016. Det svarer til en stigning på over 27 procent, skriver dr.dk. Direktør i ADHD-foreningen Camilla Lydiksen mener, der er flere grunde til, at flere voksne bliver diagnosticeret. ”For det første bliver nogle af de børn, der har diagnosen, voksne. Udover det ser vi flere og flere voksne, som har levet et svært liv, og som pludselig har muligheden eller forståelsen for, at det kan være ADHD, de lider af”. I Center for ADHD i Aarhus mener direktør Helle Hartung, at stigningen hænger sammen med, at lægerne er blevet bedre til at diagnosticere forældre med ADHD-børn.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
9.265 andre er allerede tilmeldt