Blog
0   11

Med Ordet Fanger - på klimasafari

Abonner på nyt om Jens Raahauge i dit personlige nyhedsbrev.


Læseprojektet Ordet fanger inviterer i ugerne 37, 38 og 39 - sammen med Ørsted (rettet 30.7.2018) til en klimasafari, hvor målet er at få eleverne til at forstå, at de skal behandle vores klode bedre, end vi har gjort. Også gennem skrivning og læsning.

Ordet Fanger er et projekt, der har som mål at børn og unge skal blive dygtigere til at læse - ved selvfølgelig at samarbejde med skoler og biblioteker, mens også ved sammen med forældre, virksomheder, boligselskaber mm. at skabe nye læsescener.

Ordet Fanger inviterer derfor sammen med Ørsted (rettet 30.7.2018) elever fra mellem- og ældste trin på en klimasafari, hvor de på et stort aktivitetsområde vil få mulighed for at få viden om vores klodes tilstand og om vores handlemuligheder.

Artiklen fortsætter under banneret

Det bliver stort, selv om det ikke vil kunne opfylde ønsket hos den dreng, der engang skrev til 68-forlæggeren Otto Sigvaldi (Hindbærbruds og kragetæer), at han ønskede sig en globus i naturlig størrelse.

Ordet Fanger samarbejder med blandt andre Skolelederforeningen og Dansklærerforeningen, hvilket blandt andet skal lade en sådan safari følge op af læse- og skriveinitiativer.

Derfor denne foromtale, så du kan sætte kryds ved mulige datoer i ugerne 37, 38 og 39.

Så snart der er nyt, vil jeg skrive om det på bloggen her.

Og her er den første pressemeddelelse fra Ordet Fanger:

Sæt klimaet på skoleskemaet

Tag din klasse med på klimasafari og få en uforglemmelig dag

Kære lærer i mellemtrinnet og udskolingen

Sommerferien banker på døren, og det er snart tid til et velfortjent hvil. Men inden du går på ferie, vil vi bede om den opmærksomhed. Danmarks største læseprojekt, Ordet Fanger, vil i samarbejde med Ørsted (rettet 30.7.2018) invitere dig og din klasse til en lærerig og fantastisk dag i klimaets tegn. Så vi håber, at du allerede nu vil reservere en dag i september.

Klimasafari i ugerne 37, 38 og 39

Klimasafarien starter i verdens største kopi af vores fælles hjem, Jorden. Her vil i se en film, der tager jer på en rejse fra Jordens skabelse og op gennem tiden til i dag, med en fortælling om, hvordan klimaet har forandret sig. Der er et stort aktivitetsområde, der overordnet skaber en fortælling om, at vi skal passe på vores smukke og fantastiske hjem og hvordan vi kan gøre det. Aktiviteterne spænder fra naturens kræfter, dyrenes verden, forbrug og genbrug og de grønne muligheder. Målet er at få børn og unge til at forstå, at de skal behandle den klode, de skal bo på i fremtiden, meget bedre end deres forældre har gjort.

Første skridt i en langsigtet indsats

Ordet Fanger og Ørsted (rettet 30.7.2018) er gået sammen om at involvere børn og unge i jordklodens fremtid. Vi vil sammen klæde dem på med relevant viden og derigennem give dem en bevidsthed om, at forandring må til. Det er en indsats, der bygger på læring og involvering. Det vil være en langsigtet indsats, hvor klimasafarien kun er det første skridt på vejen.

Vi vil derudover invitere jer – lærere og elever – til at komme med input, dele jeres tanker og ideer med os, som et led i udviklingen af relevant læringsmateriale inden for temaet klima og hvad vi kan gøre, for at passe bedre på vores fælles hjem. Til glæde for både elever og klimaet.

For at sikre, at kvaliteten af læringsmaterialer og aktiviteter er i top, er vi i tæt dialog med fagfolkene i Ordet Fanger – blandt andre Dansklærerforeningen og Skolelederforeningen. Ordet Fangers mål er nemlig, at børn i Danmark bliver dygtigere til at læse, og dermed også bliver bedre i stand til at erhverve sig viden. Vi vil igennem de kommende år, udvikle en række aktiviteter og events, der kan involvere og inspirere dine elever.

Vi håber, du vil have klimaet med i dine tanker, når du planlægger næste skoleår. Hold øje med din mailboks – du vil modtage invitation og information i løbet af sommeren.

Rigtig god sommerferie!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
17.253 andre er allerede tilmeldt