Blog
0   3

Ingen facitliste på læringsprocessen i håndværk og design.

Abonner på nyt om Folkeskolens håndværk og design-rådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


Når negative kommentarer fører til refleksioner over egen praksis.

Den anden dag postede jeg et blogindlæg i facebookgruppen håndværk og design. Fordi jeg søgte flere gode opgaver til tider med venten i faglokalet. Der er kommet mange positive tilbagemeldinger og gode idér. Det er jeg glad og taknemmelig for, og er i fuld gang med at samle idéerne i et dokument. Men der kom også én, noget negativ, kommentar. En kommentar, som jeg har tænkt en del over. For har vedkommende ret i påstanden om, at forløbet der var brugt som eksempel, var direkte pinligt, på børnehaveniveau og en nedvurdering af faget håndværk og design?

Jeg mener det ikke. Men enhver har ret til sin holdning. For vi har alle forskellige elever, med forskellige kompetencer. Og fælles for alle undervisere er, at vi tager udgangspunkt i hvad vores elever kan.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg ville sådan ønske

Jeg oplever gang på gang elever i 4. klasse, der ikke kan binde knuder. Elever der ikke kan tråde en nål. Ikke klippe med en saks. For slet ikke at tale om at save med løvsav, eller holde på en hammer. De har simpelthen ikke deres motorik med sig. Der er selvfølgelig ikke tale om alle elever, men:

  • Jeg ville sådan ønske, at alle børn voksede op med forældre eller bedsteforældre, der tog dem med i værkstedet.
  • Jeg ville sådan ønske, at folkeskolen ikke var så boglig funderet. Men at eleverne også i de mindste klasser lærte at bruge deres hænder, og ikke kun hoveder, og udviklede deres finmotorik.

Ingen facitliste

Men det er okay! For der er ingen facitliste for, hvordan vi lærer vores elever det de skal lære. Det er vores fornemmeste opgave, at løfte eleverne med udgangspunkt i deres kompetencer. Ikke ud fra andres. Vi har alle et fælles mål, men vejene dertil er lige så forskellige som der er elever.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.170 andre er allerede tilmeldt