Kredsformand Lise Vadsager (yderst til venstre) har i dag underskrevet en tre-årig arbejdstidsaftale.

Ny aftale: Ro om arbejdstiden i Ringsted

Ringsted Kommune og Ringsted-Sorø Lærerforening har i dag underskrevet en tre-årig arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere på Ringsteds folkeskoler. Aftalen er en forlængelse af en allerede eksisterende aftale.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den nye aftale giver blandt andet klare rammer for lærernes undervisningstid og er fleksibel på kravet om tilstedeværelse.  Aftalen er en forlængelse af kommunens eksisterende et-årige arbejdstidsaftale.

Direktør for børne- og skoleområdet i Ringsted Kommune Gitte Løvgren er glad for, at der nu er ro på lærernes arbejdstid de næste tre år.

Ringsted kommune: Lokal arbejdstidsaftale forlænges

"I Ringsted Kommune har vi ambitioner om at udvikle folkeskolen og blandt andet forbedre de faglige resultater og øge trivslen hos både elever og lærere. I det arbejde er arbejdstidsaftalen et væsentligt redskab for at give lærerne de bedste forhold, så vi sammen kan udvikle folkeskolen i Ringsted," lyder det fra Gitte Løvgren i en pressemeddelelse.

"Vi ønsker, at vores lærere skal have nogle rammer, som er så gode som muligt. Samtidig vil vi have ro om lærernes arbejdstid de næste tre år. Aftalen er derfor betydeligt bedre for vores lærere end den lovgivning, der er på området. Blandt andet har vi ikke krav om fuld tilstedeværelse på skolen i 40 timer. Hos os er der fem timers individuel forberedelse, som lærerne kan tilrettelægge på den måde, der giver mest mening for den enkelte lærer". 

Enighed om lærernes arbejdstid i 72 kommuner

Formand for Ringsted-Sorø Lærerforening Lise Vadsager mener, at lærerne har fået en god aftale, og hun håber, at aftalen vil gøre det mere attraktivt at søge lærerjobs i Ringsted.

"Med den her aftale får vi ro om arbejdstiden, så vi kan koncentrere os om at lave god undervisning for eleverne. Det har været vigtigt for os, at lærerne med aftalen sikres mulighed for forberedelse af deres undervisning, og at de har mulighed for at være fleksible. For det giver god mening at kunne tage ting og oplevelser ind i undervisningen fra vores omverden, og det lykkes bedst, hvis man har fleksible rammer. Vi har fået en god arbejdstidsaftale, og det øger muligheden for at kunne tiltrække veluddannede lærere til kommunen". 

Aftalen gælder fra skoleåret 2018/2019.