Friskoler
1   1

Frie skoler har især svært ved at håndtere elever med ADHD

Mange frie grundskoler tager et stort ansvar for elever med forskellige typer handicap, men der er et forbehold, siger chefkonsulent Morten Greve fra forsknings- og konsulenthuset Defactum i Region Midtjylland, som har stået i spidsen for at interviewe skoleledere og PPR-medarbejdere til en ny undersøgelse om børn med handicap på frie grundskoler. ”Desværre synes en del fri- og privatskoler at være tilbageholdende med at optage elever med udadreagerende problemadfærd og for eksempel en ADHD-diagnose. I gennemsnit prioriterer frie grundskoler i mindre omfang end folkeskoler at formidle til potentielle forældre, hvad skolernes handlemuligheder er, når det kommer til elever med et varigt, særligt støttebehov”, siger Morten Greve til defactum.dk.

 

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
9.265 andre er allerede tilmeldt