Blog
0   5

”To skridt til højre og to skridt til venstre..."

Abonner på nyt om Læreruddannelsens forening for madkundskab i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

"…arme bøj og arme stræk og klappe-klappe-klap”

Ja, dette vers kunne fremstå som en metafor for den nye aftale om en styrkelse af de praktisk/musiske fag i folkeskolen: Vi har bevæget os, men er alligevel ikke kommet nogen vegne, i hvert fald når det gælder madkundskab.

Madkundskab KAN udbydes som et toårigt valgfag, der KAN afsluttes med en prøve, fremgår det af aftalen. Men sådan er det allerede før aftalen træder i kraft. Så der er ingen ændringer her, bortset fra placeringen af prøven på 8. klassetrin fremfor 9. klassetrin.

Der er ganske vist kommet et vigtigt og tiltrængt fokus på den praktisk/musiske dimension. Det er godt. Men jeg ser fortsat et behov for at kæmpe for, at netop madkundskab får den plads i skolen, som det behøver, for at gøre vores børn livsduelige og kompetente i forhold til mad og måltider. Det er i bund og grund vigtigere end at forberede dem på en erhvervsuddannelse.

Faktisk frygter jeg, at aftalen ikke blot er ”to skridt til højre og to til venstre” for madkundskab, men rettere fører til ”et skridt frem og to tilbage”, for hvordan vil kommunerne fremadrettet udbyde valgfag, når de SKAL tilbyde håndværk og design og KAN tilbyde madkundskab? Mon de så ender med at fokusere på det obligatoriske på bekostning af det valgfri? Det håber jeg ikke.

Artiklen fortsætter under banneret

Mange skoler udbyder allerede madkundskab til mange interesserede elever – ja ofte så mange, at ikke alle kan få plads på holdene – og det må vi håbe fortsætter sideløbende med, at eleverne nu også som minimum får mulighed for at vælge håndværk og design. Så bliver der tale om en reel styrkelse af de praktisk/musiske fag!

https://www.folkeskolen.dk/637384/flertal-alle-skal-have-et-praktiskmusisk-valgfag-i-udskolingen

https://www.folkeskolen.dk/637730/billedkunstforening-aergerligt-at-hd-rangeres-hoejere-end-de-andre-praktisk-musiske-fag

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
813 andre er allerede tilmeldt