Blog
3   88

Leder til censor: ’Hvordan kan mine medarbejdere blive endnu bedre?’

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Fire dage som beskikket censor i idræt er igen veloverstået. Under den ene frokost kom skolens pædagogiskeleder hen til vores bord med en kop kaffe og satte sig ned. Han var interesseret i at høre, hvordan hans medarbejdere kunne blive endnu skarpere på faget idræt.

Foto: Max Pixel/google.com

 

Der er som oftest en god stemning på lærerværelserne rundt om på skolerne i prøveperioden. Skolens størrelse fortæller også noget om aktivitetsniveauet ind og ud af lærerværelset. Folk er venlige, hilser og spørger til hvordan prøverne er gået.

Min sidste frokost skilte sig dog en smule ud fra de andre klassiske censorfrokoster, da én af lederne fra skolen spørgelystent henvendte sig til mig.

Artiklen fortsætter under banneret

Han var nysgerrig på, hvordan hans ansatte kunne blive endnu skarpere til at undervise i faget idræt. Det blev til en længere snak lige fra kvaliteten i idrætsundervisningen, om brugen af modeller i den praktiske undervisning ned til det mere lavpraktiske om ekstra haltid og manglende lærertid til vejledning af eleverne.

 

Udvikling af personalet

Jeg kunne godt lide det engagement som lederen udviste. Han var oprigtig nysgerrig på, at hans ansatte bliver endnu bedre klædt på til prøven i idræt.

Samtidig handlede vinklen fra lederen ikke om dagens prøver, karaktererne eller elevernes oplevelse med prøve, som det så ofte gør, når ledelsen dukker op på dagen.

Til gengæld var der fremsyn at spore, og det kan jeg kun bifalde. En leder, der tænker frem mod næste prøve, er opkvalificerende i forhold til personalet. Det er et signal udadtil og indadtil, om at man vil blive bedre på elevernes vegne. Men ligeledes peger det hen mod en ledelse, der kærer sig om udvikling hos personalet, hvilket gerne skulle resultere i øget faglig kvalitet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.134 andre er allerede tilmeldt