Blog
0   15

Fulton sejler igen!

Abonner på nyt om Pædagogik på kanten i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Siden 2017 har skoleskibet Fulton sejlet igen. Det sker i et samarbejde mellem Esbjerg Kommune og Lauritzen-fonden med et nyt pædagogisk tilbud målrettet udsatte unge. DPU skal lave følgeforskning til projektet.

I juni måned har Esben Klange og Frans Ørsted fra DPU besøgt skoleskibet Fulton, mens det lå i havn i Aarhus. Det var som led i starten af et nyt projekt, hvor vi skal følge skibet og dets aktiviteter i de næste 3 år.

 Projektet er ret unikt, og det er rettet til unge, der ellers ikke passer ind i vores skole- og uddannelsessystem. De unge, der er visiteret til Fulton af Esbjerg Kommune, kan være mellem 15 og 25 år, og længden af opholdet varierer individuelt fra få uger til flere år, idet nogle af de unge kan ende som ansatte på skibet. Der er kun fire elever på skibet ad gangen og fire ansatte. Sejladserne foregår i indre danske farvande, og de unge skal ud over sømandskunst arbejde med forskellige faglige og personlige aktiviteter. Målet er, at de kan komme tilbage til det normale uddannelses- og arbejdsmarked, men også livsduelighed og almen dannelse er i fokus.

Artiklen fortsætter under banneret

Daglige vaner med motion, kost, søvn, døgnrytme, hverdagspligter og sociale færdigheder er vigtige ingredienser i Fultons pædagogik. Skibet kan ikke fungere uden at alle samarbejder godt, og de unge får en prøvetid på to uger, hvor man kan vurdere, om det passer til en. Vores forskning vil være kvalitativ, og have fokus på oplevelser og fortællinger. Vi glæder os til at komme i gang med projektet!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ