Blog
0   4

4 eller 5? Vigtigt! Eller?

Abonner på nyt om Inge Bech i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Læreruddannelsens længde og placering kan diskuteres, men hvad er det egentlig vi vil med de studerende og deres uddannelse?

Jeg havde desværre ikke selv mulighed for at deltage på årets Folkemøde, da jeg skulle til eksamen. Heldigvis har jeg to pålidelige kilder (mine forældre), der kunne holde mig opdateret undervejs.

Som datalog og ingeniør er debatter om læreruddannelsen ikke normalt det de selv ville vælge.. men opdragelse kan vel gå begge veje.

Og igen igen, er mit indtryk at selve strukturen på læreruddannelsen er et tema. Hvor lang skal den være: 4 eller 5 år? Hvor skal den være: på professionshøjskolen eller på universitetet? Meningerne er mange, og jeg kan ikke lade være med at tænke: Er det ikke fløjtende ligegyldigt, så længe indhold og krav ikke er på plads?

Læreruddannelsen er lige nu på 4 år, men for langt de fleste studerende er det ikke 4 år med fuldtidsstudie. Så hvordan kan vi fylde de 4 år med meningsfuld uddannelse, der forbereder de studerende på den komplekse hverdag, de kommer ud til? Jeg og mine medstuderende har masser af ideer og heldigvis er mit arbejde i VIA begyndt at give pote, så ideerne kan prøves af.

Artiklen fortsætter under banneret

Læreruddannelsen er på professionshøjskolerne, og der skal den blive - for så er den jo praktiskorienteret. Ja.. for en uddannelse kan jo ikke være praktisk, hvis den ligger på universitetet. Som tidligere medicinstuderende må jeg bare sige: drop det! Det handler ikke om "stedet" - det handler om indholdet, og hvad du gør med det.

Så hvad er det vi gerne vil have nyudklækkede lærer skal kunne? Og hvordan sikrer vi, at det er det de kan, når de får deres bevis?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
315 andre er allerede tilmeldt