Debat

»Rejseholdets« hemmelighed

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne sag stinker. Ikke nok med at ministeriet har tilbageholdt dokumenter i strid med loven gennem det halve års tid, hvor debatten om »rejseholdet« fyldte medierne. Men da ministeriet så endelig fremsender den ønskede dokumentation, mangler 225 ud af 300 sagsakter. Her taler vi tilmed kun om de sagsakter, der forelå den 26. januar, da Folkeskolen bad om aktindsigt. Alt, hvad der siden er kommet til, det vil sige hovedparten, er tilbageholdt rub og stub.

Hvad er der foregået omkring dette rejsehold, der er så farligt, at vi kun må få en brøkdel af dokumenterne at se?

Meget tyder på, at »rejseholdets« medlemmer forud for etableringen i en eller anden forstand blev clearet med hensyn til accept af offentliggørelse af testresultater. Formanden Jørgen Sønder­gaard taler åbent om en »bunden opgave«.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det må frygtes, at statsministeren i sin åbningstale vil udskrive valg med folkeskolen som centralt tema, velegnet som gratis, værdipolitisk afsæt for Lars Løkke. Med ganske få, voldsomt kontroversielle forslag, som »folk« vil kunne forstå, vil han her kunne hvirvle en masse støv op, som kan aflede opmærksomheden fra striben af skandaler i sværvægtsklassen. Han vil kunne »skille fårene fra bukkene«, så misstemning omkring den offentlige sektor, lefle for det latente degnehad i en del af befolkningen og fremstå for sine egne som en modig mand med en sag, hvilket han i modsætning til sin forgænger har haft overordentligt svært ved.

Kort sagt: Vi har udsigt til en valgkamp, hvor folkeskolen skal bruges som kanonføde, og rejseholdet leverer ammunitionen efter en nøje tilrettelagt plan, som vi ikke må få at se.

Powered by Labrador CMS