Debat
1   245

»Rejseholdets« hemmelighed

Denne sag stinker. Ikke nok med at ministeriet har tilbageholdt dokumenter i strid med loven gennem det halve års tid, hvor debatten om »rejseholdet« fyldte medierne. Men da ministeriet så endelig fremsender den ønskede dokumentation, mangler 225 ud af 300 sagsakter. Her taler vi tilmed kun om de sagsakter, der forelå den 26. januar, da Folkeskolen bad om aktindsigt. Alt, hvad der siden er kommet til, det vil sige hovedparten, er tilbageholdt rub og stub.

Hvad er der foregået omkring dette rejsehold, der er så farligt, at vi kun må få en brøkdel af dokumenterne at se?

Artiklen fortsætter under banneret

Meget tyder på, at »rejseholdets« medlemmer forud for etableringen i en eller anden forstand blev clearet med hensyn til accept af offentliggørelse af testresultater. Formanden Jørgen Sønder­gaard taler åbent om en »bunden opgave«.

Det må frygtes, at statsministeren i sin åbningstale vil udskrive valg med folkeskolen som centralt tema, velegnet som gratis, værdipolitisk afsæt for Lars Løkke. Med ganske få, voldsomt kontroversielle forslag, som »folk« vil kunne forstå, vil han her kunne hvirvle en masse støv op, som kan aflede opmærksomheden fra striben af skandaler i sværvægtsklassen. Han vil kunne »skille fårene fra bukkene«, så misstemning omkring den offentlige sektor, lefle for det latente degnehad i en del af befolkningen og fremstå for sine egne som en modig mand med en sag, hvilket han i modsætning til sin forgænger har haft overordentligt svært ved.

Kort sagt: Vi har udsigt til en valgkamp, hvor folkeskolen skal bruges som kanonføde, og rejseholdet leverer ammunitionen efter en nøje tilrettelagt plan, som vi ikke må få at se.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ