Blog
0   1

Hvad skal robotter med historieundervisning?

Abonner på nyt om Falihos i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

”En øl for et spørgsmål!” Det var præmissen, da jeg lidt træt gik rundt på Folkemødet lørdag morgen og blev stoppet af en energisk debatarrangør, som havde rigget an med to debattører på grønne mælkekasser.

Fremtidens arbejdsmarked var debattens omdrejningspunkt. Robotter kommer til at varetage langt flere funktioner end vi kan forestille os! Det var budskabet fra de to erhvervsfolk og tiltroen til fremtiden var – sandsynligvis med rette – kæmpe stor. De to herrer på de grønne mælkekasser var rappe i replikken og havde gode svar til det meste – i første omgang blev de dog lidt stille, da jeg fik anledning til at stille mit spørgsmål ”Hvorfor er der egentlig behov for historieundervisning i folkeskolen, hvis fremtiden skal administreres af robotter?”

Ja, jeg indrømmer det er et polemisk spørgsmål – historieundervisning handler om at skabe refleksivitet og er langt mere end viden om fortiden. Undervisningen kunne for eksempel handle om at skabe refleksion over, om det faktisk er en verden administreret af robotter vi ønsker. På den måde kan vi nemlig blive i stand til at handle på baggrund af vores værdier, i stedet for at lade os styre af ”det nødvendige”. Refleksion var heldigvis det spørgsmålet skabte – ”Jeg har fået mange spørgsmål her på Folkemødet, men det der har jeg alligevel ikke fået før. Det tror jeg, at jeg vil tage med mig i baghovedet; om vi måske har været så fokuserede på fremtiden, at vi har glemt at interessere os for, hvor vi kommer fra.”

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.569 andre er allerede tilmeldt