Blog
0   5

Kulturfagsprøver: Har produktet overlevet sig selv?

Abonner på nyt om Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


Hvert år ser vi mange fine forsøg på at lave både digitale og analoge produkter til prøverne. Men har de egentlig nogen effekt, og bruges de overhovedet fornuftigt?

Nu nærmer vi os så småt skoleårets definitive afslutning, og hverken vi eller eleverne har mange prøver tilbage. Måske slet ingen eller en enkel. Det betyder også, at vi har siddet derude og forhåbentlig oplevet, hvordan vores elever har ført os igennem diverse kilder og produkter. Her skal det handle om produkterne.

Er de ikke efterhånden en reminiscens fra fortiden, hvor man i projektopgaver skulle lave et kreativt produkt? På nettet kan man finde mange eksempler på produkter, men jeg kan godt blive i tvivl om, hvor meget der lægges vægt på dem ude på skolerne. Både ved prøverne og i undervisningen.

Artiklen fortsætter under banneret

Langt mellem snapsene.

Produktet skal have en understøttende virkning i formidlingsøjemed ved prøverne, men i mange tilfælde synes jeg, at funktionen begrænses til en form for gentagelse af de pointer, som er fremhævet i kilderne.

På den anden side havde jeg en historiegruppe, der lavede en kort, analog tidslinje over RAF’s angreb på Shellhuset i København, 1945. Ved at kunne fjerne enkelte led i tidsforløbet, viste de, hvordan fortællinger fra fortiden afhænger voldsomt af, hvad man vælger at fortælle, hvordan man vælger at fortælle, og mest af alt, hvad man vælger at udelukke eller glemme. Den ryger direkte i undervisningen til næste år. Det fungerede.

Jeg synes dog fortsat, at der kan være langt mellem produkter, der vitterlig er med til at hæve niveauet ved prøverne. Eller også siger det mere om en lærer, der synes, at han superkrea, når han har lamineret et stykke farvet A4- papir og hængt det op på væggen. Ham kender jeg.

Hvad siger I, derude? Har produktet stadig sin berettigelse ved prøverne, eller bør vi i højere grad styrke elevernes kildearbejde? Det er der nemlig også et behov for.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
6.612 andre er allerede tilmeldt

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.260 andre er allerede tilmeldt
Vind et hotelophold

PUBLICERET - Sinatur -konkurrence 2 D2016-010501 1.0

Så er det sommer, og folkeskolen.dk har sat biografbilletter inkl. tilbehør og et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller på højkant i en sommerkonkurrence. Der kommer nye spørgsmål de næste 2 uger, så følg med og forøg dine vinderchancer.

 Tricks