Blog
0   41

Censorarbejde og den digitaliserede udfordring

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Mange lærere gør brug af digitale platforme fra diverse forlag. Udfordringen kommer, når tekstopgivelser inklusiv multimodale tekster skal videresendes til censor. For ikke alle skoler har adgang til samme portaler, og så opstår problemet.

Foto: Sergey Galyonkin/Flickr.com

 

Da jeg i sidste uge sad og kiggede det materiale igennem, som jeg skal ud at være censor i, blev jeg udfordret på den digitale front. De ellers så udmærket links krævede et log in for at kunne læses – et log in jeg ikke er i besiddelse af.

Det stillede mig i en vanskelig situation. Jeg kunne godt få sendt artikler i papirform, men hvad stilles der op med de mange multimodale tekster, som især idrætsfaget gør brug af til den teoretiske tilgang? 

Artiklen fortsætter under banneret

 

Gratis log in

Det kan være udfordrende som censor at sætte sig ind i tekstopgivelser på en kvalificerede måde, når alt er blevet digitaliseret.

Ét af svarene på problemstillingen kom selv fra én af de digitale platforme. De udlover et midlertidigt log in til deres portal – et slags ’censor’ log in, som kører gratis hen over prøvernes gang i juni måned.

Det er en god tanke, som kan hjælpe mange i samme situation som mig.

Jeg er på rigtig mange parametre fan af digitaliseringen – men i visse tilfælde kan den også udfordre. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.134 andre er allerede tilmeldt