Blog
4   7

Broderede kort. Ekstraopgave i håndværk og design. Søger flere gode små opgaver.

Abonner på nyt om Folkeskolens håndværk og design-rådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


I det kommende år vil jeg gerne have en solid bunke gode ekstraopgaver til eleverne. Mange kolleger er i samme situation, og derfor efterlyser jeg gode idéer, med billeder, fra kolleger. Vil du dele?

Som Niels Lyngbo skrev i indlægget her, er en af hans yndlingsmaskiner i håndværk og designlokalet decupørsaven. Det er også en af mine. Men med en klasse på mange elever, kan der let opstå kø ved maskinen. Alternativt bruger vi løvsav, eller finder andet at lave på produktet, imens vi venter. Men nogle gange vil det dog være rart, med noget andet at lave i ventetiden.

Jeg har derfor en idé om, at lave et hæfte af fede mindre ekstraopgaver, som eleverne kan vælge mellem til næste års undervisning. Opgaverne her kan eleverne hele tiden vende tilbage til. Både i perioder med venten og til når elever er færdige med den bundne opgave. Hvor eleven i príncippet også befinder sig i venteposition..

Artiklen fortsætter under banneret

Vil du dele med mig og andre kolleger?

Men til det søger jeg din fede ekstraopgave. Den opgave du bare ved virker. Vil du dele den med mig? Med andre kolleger? For hvis ja, vil jeg lave et dokument med de ekstraopgaver jeg får ind, og vedhæfte den i et indlæg her. 

Du kan sende det til mig på katrine.dalindiduch@gmail.com. Vedhæft meget gerne billeder.

Jeg håber du vil være med til at dele!

Broderet kort

Denne opgave er simpel, men kan differentieres efter ønske. Og vigtigst; eleverne kan selv gå i gang med den.

Der skal klippes 2 stykker ens pap efter ønske.

På det ene tegnes omridset af dét der ønskes broderet. Lineal kan bruges som hjælp. Det andet stykke pap lægges til side imens. Med den spidse nål laves nu huller langs omridset og blyantsstregen viskes ud.

Med nål og valgte tråd broderes nu på tværs, på langs eller hvad eleven lyster, af omridsets huller. Der hæftes ende, og det andet stykke pap limes på som bagside.

 

Materialer.

Pap

Garn

 

Værktøj.

Nål med spids og stort øje

Lineal

Blyant


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.128 andre er allerede tilmeldt