Blog
1   17

Erfaring: Vi får resultater ved et nej – synd det er for sent…

Abonner på nyt om Lærerliv m.m. i dit personlige nyhedsbrev.


Et nej til OK18 blev talt op til at være en blind vej. Konflikt og ingen forbedring ville blive facit. Men andre har vist at et nej førte til forbedringer.

”Risikoen for konflikt er for stor og folkeskolen kan ikke holde til en ny konflikt”. Nogenlunde så kort kan vi koge et af argumenterne for at stemme ”ja” til OK18 ned. Grundlæggende set blev resultatet solgt på to dele – ovenstående og på at vi skal stole på KL.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg må indrømme, at jeg er blevet positivt overrasket over, at så mange kommuner, der før forsvor at indgå lokalaftaler, nu gør det. Vi mangler stadig de sidste argumentresistente kommuner som fx Kalundborg og Høje Taastrup, men vi er på rette vej.

Til gengæld er jeg forbitret over argumentet om, at et nej til overenskomsten ikke ville føre til forbedringer. Jernbaneforbundets overenskomstforslag med KL blev stemt ned – og den efterfølgende forhandling førte til væsentlige indrømmelser fra KL’s side. Ja – jernbanebossen truede med konflikt og satte tommelskruerne på KL. Det er også jobbeskrivelsen for en forhandler. Men det gav resultater på arbejdstidsområdet og pausereglerne. 

Nej’et gav resultater. Uden konflikt! Nu føler jeg mig lidt røvrendt af skræmmekampagnen, vi blev udsat for, om at et nej fører til konflikt – og fører til et ringere resultat end et ja… Erfaringen siger det stik modsatte – KL skal mødes hårdt mod hårdt.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ