Blog
2   10

Prøven er den velforberedte elevs fest

Abonner på nyt om Folkeskolens religionsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Karakterskalaen skal evalueres. Der er gået inflation i 12-tallerne. Det kan vi (igen) læse om. Men måske skal man ikke se på skalaen, men på prøverne?

I de sidste ti år er stort set alle prøver i folkeskolen lavet om. I ”gamle” dag gik man ind og trak en tekst, man skulle analysere og fortolke, eller tre kilder og tre spørgsmål der skulle besvares. Man havde 40 minutter til at forberede sig og ca. et kvarter at fremlægge i.

I dag har man mellem en og to måneders forberedelse. Man trækker et område, og bestemmer derefter selv, hvilken tekst eller hvilken problemstilling og kilder, man vil op i. Det er da ikke så mærkeligt, at vi ser flere 12-taller. Bruger man tiden fornuftigt, og har man mulighed for at øve med nogen, kan man alt andet lige klare sig rigtig godt til prøven.

Det ekstemporale element

Kulturfagene rummer stadig et ekstemporalt element i form af tre ukendte spørgsmål. Disse skal pege ud i bredden af pensum. Her kræver det naturligvis, at man har fulgt med i løbet af året og har notater til at støtte sig til i forberedelsen.

Artiklen fortsætter under banneret

Hvad er det, vi vil prøve eleverne i?

I stedet for at se på skalaen, skulle man måske se på, hvad det er, vi ønsker at prøve eleverne i. Er det deres paratviden? Er det deres evner til at forberede en fremlæggelse? Er det deres evner til at se sammenhænge? Er det deres evner til at finde de rigtige kilder og fortolke disse?

Som prøverne er lige nu, er der lagt op til, at de velforberedte elever kan feste – og det skal de have lov til. De gør nemlig lige præcis det, de nuværende prøver siger, de skal.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
939 andre er allerede tilmeldt

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.276 andre er allerede tilmeldt
Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen