Blog
0   10

Engelsklærerens plan B – når det digitale driller

Abonner på nyt om Folkeskolens engelskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Servernedbrud eller loginproblemer på engelskportalen. En projektor, der pludselig insisterer på at vise alt i svagt lyserødt. Højtalere, der skratter eller slet ikke virker. Vi lærere kender de tekniske udfordringer, vi kan stå over for, når vi er afhængige af, at teknikken spiller. Læs med her og få mit bud på en plan B til dit repertoire.

Foto: flick.com/EvelynGiggles 

Jeg underviser også i dansk, og gennem tiden har jeg erfaret, at der faktisk er en del øvelser, man direkte kan omdanne til engelsk og bruge i undervisningen (se et eksempel her). Denne lille øvelse har jeg således oprindeligt brugt i dansk i 7. klasse i et forløb, hvor vi har arbejdet med fortælle- og husketeknikker. Den er perfekt til de dage, hvor det digitale driller, og din oprindelige plan må skippes – eller bare til de dage, hvor du og dine elever har brug for en sjov og anderledes øvelse, hvor I tilmed træner det mundtlige engelske sprog.

Lav en historie om varerne på din indkøbsliste

Måske tror hverken du eller dine elever, at man på under ti minutter kan memorere 30 varer på en indkøbsliste i den rigtige rækkefølge. Det kan man! Vores hjerner husker bedst i billeder, og derfor laver man med denne teknik en historie om de 30 varer på listen:

Artiklen fortsætter under banneret

“Once upon a time a bottle of Pepsi Max and some toilet paper married each other. Soon they found out they were expecting a child, and the ultra sound showed that the baby was a bag of carrots”.

Analog, engelsk hjernegymnastik

Lad eleverne selv lave fiktive indkøbslister på engelsk og derefter mundtlige historier, hvor tingene interagerer med hinanden på den ene eller anden måde. Kun fantasien sætter grænser – og jo mere skørt og ekstremt, jo nemmere for hjernen at huske. Mine elever i 7. klasse, der ellers kan være nok så svære at motivere, blev ret grebet af denne lille øvelse, og der blev grinet godt igennem i klassen, da historierne blev fortalt.

Værsgo, en plan B helt uden teknik, men i stedet med analog, engelsk hjernegymnastik. God fornøjelse ude i klasserne!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.600 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.869 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.262 andre er allerede tilmeldt