Børneliv
0   0

De fleste plejebørn har behov for støtte

Når et barn eller en ung bliver anbragt i en plejefamilie, følger der ofte støtte med. Det viser en ny rapport fra forsknings- og analysecentret Vive. 38 procent får specialstøtte i skolen eller går i specialskole. Det gælder især drengene. 30 procent af børnene går til psykolog eller psykiater, og den form for støtte gives især til piger. Mens sagsbehandlerne vurderer, at 70 procent af plejebørnene trives godt, så siger plejeforældrene, at 43 procent har så store problemer med trivsel og adfærd, at de ligger uden for normalområdet. En nærliggende forklaring er, at man i dag anbringer børn i familiepleje, som man før ville have anbragt på døgninstitution, mener seniorforsker Iben Bolvig, der står bag rapporten.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
9.332 andre er allerede tilmeldt