Blog
1   2

Undervisning uden digitale undervisningsportaler del 2

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


De sidste fire år har jeg deltaget i Madkamp.dk. Det har ændret min undervisning, jeg er blevet meget mere eksperimenterende og kommer ud i nogle hjørner på nogle emner, som jeg slet ikke havde tænkt på før.

Jeg har altid fået lov til at komme på lærerkursus til ”Madkamp”. En rigtig hyggelig dag, hvor vi lærere bliver fodret først med teori og en kort gennemgang af undervisningsmaterialet på årets emne, som i år er ”Brug knolden” om kartoflen.

Derefter går lærere og lærerstuderende i køkkenet, hvor vi arbejder sammen, eksperimenterer, præsenterer og smager.  

Artiklen fortsætter under banneret

Undervisningen

Kort efter kurset begynder jeg på emnet. I undervisningsmaterialets første opgaver bliver eleverne præsenteret for emnet med forholdsvis enkle opgaver med mulighed for, at eleverne selv kan eksperimentere med forskellige smage.

I december holder jeg en pause med småkager og risengrød.

Efter jul tager vi igen fat på ”Madkamp”. Nu skal eleverne selv forsøge at finde på. Nu er det deres tur til at arbejde sammen, og det kan være svært. De skal eksperimentere, smage, præsentere, og ikke mindst dokumentere.

I Brande har vi kartofler lige uden for døren og KMC i byen, så der er alle muligheder for åben skole og virksomhedsbesøg.

Der er store muligheder for tværfaglige forløb i dansk og historie, hvor eleverne kan læse ”Ægget der voksede” af Cecil Bødker og se filmen ” Eventyret om den vidunderlige kartoffel” på Youtube. I N/T kan der laves flere forskellige forsøg med kartofler fx osmose, spiring og biogas.

Spændende at se, hvad det hele bliver til.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.287 andre er allerede tilmeldt