Sexologen rødmer ikke

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det kan være svært at snakke om kasserollebøjning i den ene lektion og kødelige lyster i den næste. Derfor tilbyder syv sexologer i projektet Unge Hjerter at komme ud på skoler og tale med eleverne om alt fra kropssprog og forelskelse til intimpiercinger og porno. Alle syv sexologer har samtidig en sundhedsfaglig uddannelse, fortæller Jenna Christensen fra Unge Hjerter.

Hvad er der i vejen med seksualundervisningen, som den er?

»Seksualundervisning i skolen i dag er en løftet pegefinger. Det handler mest om sexsygdomme og aborter. Vi tager udgangspunkt i 'Sex er dejligt, når ...'. Vi har ikke pegefingeren oppe. Vi ved godt, at de unge gennem reklamer, medier, fjernsyn og internettet får hjernen fyldt med sex, så man kan ikke bare sige 'fy, det må I ikke'. Det handler om at lære de unge at sige ja til det, de gerne vil, og nej til det, de ikke vil. At man ikke behøver bolle for åben skærm, bare fordi de gør det i 'Paradise Hotel'«.

Hvorfor er det en fordel at komme udefra?

»Lærerne har måske haft børnene, fra de var små og uskyldige, og nu er de så pludselig seksuelle væsener med hormoner væltende rundt i kroppen. Det kan være svært«.

Hvad får man ekstra for pengene ved at bruge jer?

»Man får kvalitet. Vi guider, coacher og giver værktøjer og viden. Og så er der ikke noget, vi ikke kan snakke om. Mange lærere synes, at det er pinligt, men når man er sexolog, bliver man ikke rød i hovedet. Vi siger pik, og det siger dansklæreren altså ikke. Hun siger tissefyr, tissemand eller diller, rødmer, og så skriger hele klassen af grin. Og så har hun tabt dem«.

Se mere på www.ungehjerter.dk

abr@dlf.org