Debat
0   203

Diagnosticer ordblindhed på skolen

I Folkeskolen den 13. juli påstår Ib Hedegaard Larsen, at ordblindetest er på »juridisk gyngende grund«. Denne påstand må vi i Dansk Videnscenter for Ordblindhed afvise. Det er ikke korrekt, at det skulle være forbeholdt psykiatere at diagnosticere ordblindhed. Ansvaret ligger hos skolelederen, som kan vælge at opretholde kompetencen til diagnosticering på egen skole, eller der kan henvises til kommunens konsulenter. Det falder i fin tråd med nærhedspricippet.

De bedste nøgletest i en afgrænsning af ordblindhed er gratis. Videnscenteret er blandt andet ansvarlig for publicering af en procedure til afgrænsning af ordblindhed, der naturligvis bygger på grundig dokumentation. På baggrund af erfaringerne med denne kan vi kun støtte de dygtige lærere og testlærere på skolerne og i kommunerne, der gør deres yderste for at skabe pædagogisk og personlig klarhed over den vanskelige situation, som børn med ordblindhed og deres familier lever i. Den enkelte skoles ledelse har særdeles gode muligheder for at sikre kvalifikationerne i eget resursecenter - og det med fast grund under fødderne. På den måde undgår man, at familiernes eneste mulighed er de private udbydere. Vi undrer os over, at Hedegaard Larsen ønsker at opretholde usikkerheden, ikke blot for familierne, men nu altså også for skolens fagpersoner.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ