Blog
0   4

Edutopia

Abonner på nyt om Folkeskolens tysk- og franskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Et gigantisk lærerværelse (eller hedder det "personalerum" nu til dags?) fyldt med idéer og inspiration.

For 25 år siden grundlagde Georges Lucas (ham med Star Wars) "Edutopia", der tjener det formål at fortælle om og inspirere lærere, elever, forældre ledere til at finde ud af, hvad der kan virke i undervisningen. 

Hvad vi lærer, hvordan vi lærer og hvad det, vi lærer kan bruges til.

Jeg kendte ikke noget til Edutopia før jeg, gennem Transatlantic Educators Dialog, blev præsenteret for forskellige artikler, der skulle/kunne læses som inspiration til et givent emne. Edutopia virker for mig som et kæmpestort lærerværelse, hvor der, gennem masser af artikler og små film, udveksles idéer til undervisning, til projektbaseret arbejde, til undervisnings-research, til elevers, læreres, lederes motivation og udvikling, til social og følelsesmæssig læring, til teknologi i undervisningen, til fremmedsprogsundervisning etc. Edutopia vil gerne sætte fokus på de ting der virker, motiverer og giver elever lyst til læring og mulighed for at udnytte deres evner.

Det er på engelsk og rigtig meget af det tager udgangspunkt i amerikanske skoler, som jo er en del anderledes skruet sammen end vores egen skole. Ikke desto mindre kan man blive inspireret og finde ud af (hvis ikke man vidste det i forvejen) at lærere næsten altid har det samme mål - at gøre sit allerbedste for eleverne, uanset hvor eller hvad de kommer fra.

Artiklen fortsætter under banneret

Se/læs mere her:

www.edutopia.org


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
876 andre er allerede tilmeldt