Blog
5   3

Undervisning uden digitale læremidler.

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


Undervisningsminister Merete Riisager advarede for et par dage siden mod, at markedet for digitale læremidler er domineret af for få leverandører. Jeg har sagt nej tak til digitale læremidler både til håndværk og design og madkundskab. I håndværk og design får jeg idéer fra kurser, foredrag, gruppen på Facebook – kan varmt anbefales, og mange års erfaring fra håndarbejde i skolen og privat.

I madkundskab er der så mange andre tilbud, at det stort set kan fylde skoleåret ud.

Til de første forløb efter sommerferien bruger jeg ”Madkundskab” af Helle Brønnum Carlsen og Annelise Terndrup Pedersen. Frugtsalat a la mig, grønsalat a la mig og boller og gærforsøg. Og så er det min store teoribog.

Artiklen fortsætter under banneret

Gocook-forløb

Efter efterårsferien kommer smagskassen fra GoCook. Der er et både teoretisk og praktisk godt undervisningsforløb. Forløbet varer to til fire gange alt efter, hvor mange lektioner, der er på den enkelte skole. Der er gratis råvarer til en eller to gange. Der er gode opskriftsbøger til årets tema, som i år er ”Græskar og sæsonens grøntsager”. Den ene bog er portionerne tilpasset skolebrug, den anden passer til en familie, hvis eleverne laver mad hjemme.

Udover smagskassen bruger jeg meget GoCooks undervisningsbøger, ”100% din ret” og ”100% din kogebog”. Bøgerne er gratis, men der skal betales for transport. Den ene bog har gennemgang af teori inden for forskellige temaer og opskrifter til. Den anden bog er supplerende opskrifter. Portionerne er tilpasset skolebrug.

Samtidig kan man finde videoer med redskabskendskab, og fremgangsmåder på Gocooks hjemmeside, sammen med en masse andre opskrifter der passer til skolebrug og unge mennesker.  

Mit kokkeri

Jeg har indtil nu bestilt kogebogen ”Mit kokkeri”. Bogen er gratis, men der skal betales for transport. Jeg bruger slet ikke bogen nok, men jeg nyder at kunne forære eleverne deres måske første kogebog. Opskrifterne er gode, men portionerne alt for store til skolebrug. De kan med lethed halveres.

Smagens dag og madpakkens dag

Nogle gange melder jeg klasserne til ”Smagens dag” den sidste onsdag i september. Jeg synes, det falder for sent i min undervisning, så hvis der er mulighed for det flytter jeg det frem til sidst i august eller først i september, sammen med ”Madpakkens dag”.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.298 andre er allerede tilmeldt