Debat

Here we go again....

Politikens helt egen Poul Aarøe har endnu begået en nærmest svinsk beskrivelse af lærere og folkeskolereformen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Under overskriften " En ny start for folkeskolereformen?" beklager Poul Aa.P. sig,  i dagens Politiken, endnu en gang over lærernes dårligdomme og manglende opbakning til skolereformen. Efter et klart og overbevisende ja til overenskomstteksten, revser han endu en gang lærerstanden. Er der nogen, der kan fortælle mig, hvad der foregår i hovedet på den mand? Han sidder formentlig med en milliongage, og efter 5 år med skolereform og lov409 påstår han stadig, at det er lærernes skyld, at reformen ikke kører på skinner. Der er således ikke noget galt med reformen, men kun det at lærerrne åbenbart åbenlyst modarbejder den eller lægger sig syge med vilje. Det er ikke i orden at udføre sit arbejde så sjusket og aflevere personlige idiosynkrasier i stedet for tilstræbt objektiv journalistik. Det er jo ikke en klumme. 

Citat fra artiklen "Ziegler møder størst modstand af allle" i Politiken dags dato: 

"En ny start for folkeskolereformen?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Dagens ja fra lærerne bringer også håb om, at folkeskolereformen nu kan få ’en ny start’ – og dermed komme landets 50.000 folkeskoleelever til gode.

Når skolereformen hidtil har haft svært ved at få luft under vingerne, skyldes det især, at den ikke just er blevet hjulpet vej af lærerne. Landets lærere har fra første dag koblet reformen sammen med arbejdstidsloven. Såre naturligt, vil nogle mene, eftersom det var regeringsindgrebet – Lov 409 og flere undervisningstimer fra lærernes side – der skulle finansiere reformen.

Omvendt har man i mange kommuner haft svært ved at tilgive lærerne, at de snarere har modarbejdet end støttet implementeringen af en så storstilet og vigtig reform.

Således steg lærernes sygefravær eksplosivt i det første år efter reformen. Siden har det rettet sig noget, men er fortsat ikke nået ned på niveauet fra før Lov 409 og skolereform. Læg hertil, at mange lærere ikke just har lagt låg på kritikken på forældremøder og i offentligheden i øvrigt, men gennem flere år har udtrykt en grundlæggende skepsis over reformen." Citat slut

Powered by Labrador CMS