Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer, glæder sig over, at det snart bliver ulovligt at diskriminere mennesker med handicap.

Om en måned bliver det forbudt at diskriminere mennesker med handicap

Et samlet Folketing vedtog i går et forbud mod diskrimination af mennesker med handicap. Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer, kalder det en historisk og vigtig dag for mennesker med handicap og for hele Danmark. ”Det er urimeligt, at vi kan afvises på eksempelvis restauranter eller diskoteker på grund af handicap. Det bliver nu endelig forbudt. Jeg håber, at forbuddet vil ændre holdninger og fjerne fordomme om mennesker med handicap”, siger han i en pressemeddelelse. Lovforslaget betyder, at klager over forskelsbehandling fremover kan indbringes for Ligebehandlingsnævnet. Loven træder i kraft 1. juli.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

 

Minister afviser kritik af nyt forbud mod diskrimination af handicappede

Kritik: Forslag om diskrimination af handicappede tager ikke de nøvendige hensyn

Nu skal det være forbudt at diskriminere mennesker med handicap

dh.dk: Historisk dag for mennesker med handicap