Musik
0   7

Musiklærer: Køller med hoppebolde hjælper eleverne

Køllerne til xylofonerne var enten forsvundet eller slidte. Derfor valgte musiklærer Anders Kastberg Rasmussen at købe hoppebolde, blomsterpinde og kontaktlim. Det blev til farvestrålende hjemmelavede køller, som hjælper eleverne til at bevare klangen.

Xylofoner kan ikke spille uden køller. Men køllerne var enten forsvundet eller slidt op på Stepping Friskole. Musiklærer Anders Rasmussen ringede derfor rundt til flere forhandlere for at skaffe nye køller, men prisen på køllerne satte en stopper for købetrangen og tvang Anders Kastberg Rasmussen til at tænke kreativt.

"Det er mig som musiklærer, der ved, hvad vi mangler, og hvad vi skal bruge. Og det er primært mig, der står for at købe ting ind. Da jeg undersøgte, hvad de kostede, fandt jeg ud af, at det billigste sæt kostede 120 kroner. Og så tænkte jeg, det kan simpelthen ikke passe".

Anders Kastberg Rasmussen efterlyste i et musiknetværk billige løsninger, men det var ham selv, der kom i tanke om, at hoppebolde måske ville virke. I en legetøjsbutik fandt han 8 hoppebolde til ti kroner. Han købte to pakker. Så købte han blomsterpinde og kontaktlim og gik i gang.

"Jeg har boret et hul i hoppebolden, der passer til blomsterpinden og så limet med kontaktlim, så de sidder godt fast", siger Anders Rasmussen.

Artiklen fortsætter under banneret

Lyden er rigtigt god

Det var et forsøg, men de selvskabte køller virker rigtig godt.

"Lyden er faktisk rigtig god", siger han og fortæller, at de nye køller faktisk hjælper eleverne til at skabe en bedre klang. 

"Med en rigtig kølle sker der nogle gange det, at når de slår med køllen, så kommer de til at lade den ligge på træklodsen, og så bliver lyden meget kort. Man kan sige, at de muter lyden selv. Men i kraft af, at det er en hoppebold, så hopper den automatisk op igen, så giver det en bedre klang. Eleverne skal ikke selv tænke over, at de skal gøre det. For det kommer ligesom automatisk", fortæller Rasmus Kastberg Rasmussen.

Han har brugt omkring 70 kroner på de 16 køller. Og han kan godt forestille sig, at eleverne fremover selv kan være med til at fremstille køllerne.

"Det var et forsøg, jeg lavede, men man kunne sagtens lade eleverne gøre det selv", siger han.

Det er kun enkelte elever, der indtil nu har afprøvet de nye køller. Men foreløbig har eleverne taget godt imod dem.  

"De synes, at de er sjove at spille med - også på grund af farverne - og selvfølgelig, fordi de hopper".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
670 andre er allerede tilmeldt
Få meget mere om musik

VIDSTE DU, at du lige nu er på Folkeskolens netværk for musiklærere?

Tilmeld dig og få en mail hver anden uge med det nyeste fra netværket.

Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.