Blog
0   3

Eleverne får hands-on erfaringer i naturen med spiselige planter

Abonner på nyt om Mayamarie Munkholm i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Udeskole: Eleverne indsamler grønne nye blade til madretter, som de tilbereder over et bålsted

Jeg har fornylig været ude med mine elever i naturen og samle kål* på Amager Fælled. Vi gik ud og plukkede topskuddene af skvalderkål og brændenælder. Vi brugte de grønne blade i urtefrikadeller, suppe og i brød, som vi tilberedte over et bålsted. Vi medbragte selv nogle enkelte basisvarer som kartofler, gulerødder, løg, mel, bagepulver, rasp, fedtstof, bouillonterninger, salt og æg. Dertil skulle vi bruge nogle køkkenredskaber som skærebrætter, skåle, køkkenknive og sier til skylle de grønne blade i. Samt nogle pander med et langt skaft og en gryde til  over bålstedet.

Eleverne var glade for dagen, og det var et skønt afbræk fra den asfalt grå skolegård at tilbringe dagen ude i det grønne. 

* Kål er fra gammel tid et fællesnavn for mange planter med saftiggrønne spiselige blade, og kendt som en forårsspise. Kål kan bl.a. være skvalderkål og brændenælder. Bladstilken på skvalderkål er trekantet, og planten har en aromatisk syrligt lugt ved knusning. Skvalderkål blev indført af munke som læge-eller køkkenplante i middelalderen. Mange steder i gamle dage kom skvalderkålens blade i den såkaldte ”Skærtorsdagskål”, som skulle bestå af 7 eller 9 slags kål. Bladene er fiberrige og er fuldt med vitaminer og mineraler.

 

Artiklen fortsætter under banneret

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.463 andre er allerede tilmeldt