Blog
0   36

Idræt: Kampen for faget

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Forleden læste jeg et opslag på de sociale medier, hvor en lærer søgte hjælp til, hvordan idrætslærere får italesat fagets status overfor andre lærere, ledere og forældre. Læreren føler, at det er svært at trænge igennem med det, han mener, faget kan tilbyde.

Foto: Prinsesse Lea/Flickr.com

 

Idrætslærerne rundt om i landet kan vel næppe være uenige i alle de gode kvaliteter vores fag repræsenterer: dannelse, samarbejde, puls, koordination, krop, glæde, teori, anatomi osv. – men hvordan overbeviser vi vores gode kollegaer, forældre og skolens ledere om, at folkeskolens tredjestørste fag har mange vigtige centrale elementer, som ikke først begynder at indfinde sig fra 8. klasse?

Det fik andre idrætslærere til tasterne for at beskrive, hvad de gør for at promovere faget på lige netop deres skole.

Artiklen fortsætter under banneret

Her er nogle af de input, andre lærere har haft held med at bruge på deres skole i forhold til idrætsfaget:

  • ”Det er vigtigt for mig med en udførlig årsplan. Hvis muligheden er der, præsenterer jeg den på et forældremøde – ellers sender jeg dem hjem til forældrene med et skriv om fagets vigtighed.”

 

  • ”En god idé kan være, at skolen enten via en video eller en pjece beskriver fagets udvikling lige fra indskoling, mellemtrin til udskolingen. Her kan der være referencer til målene i faget, og beskrivelser af hvorfor de er vigtige for elevernes udvikling.”

 

  • ”På min skole sender vi et forventningsbrev ud til forældrene. Det har vi gjort i en del år nu og det har hjulpet på forældrenes opfattelse af faget. Desuden har det mindsket mængden af sedler fra forældre om at …. ”Min dreng må gerne gå hjem før idræt i dag, fordi han har en vigtig kamp senere i aften…”

 

  • ”Vi gør det klart overfor vores ledere, at vi ønsker færre lærerskift – i hvert fald i udskolingen. Desuden har vi brug for ordentlig faciliteter til faget. Her tales der om helt reelle mulige krav, så som plancher, plakater som kan hænge i gymnastiksalen eller skolens hal.”

 

Vores fag kan noget helt specielt i takt med, at kroppen er fagets kerne. Faget repræsenterer så meget mere end blot færdige spil og kropslige kundskaber.

Lad os stå sammen om alt det faget kan og formidle den u-vending vi i hjertet af faget med færdigheds- og vidensmål kæmper med at lave.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.134 andre er allerede tilmeldt