Blog
0   5

Smagen som brobygger

Abonner på nyt om Læreruddannelsens forening for madkundskab i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Jeg glæder mig

- til at fortsætte mit arbejde i Projekt Smag for Livet samtidig med min undervisning på læreruddannelsen i faget madkundskab på University College Lillebælt. Tak til Nordea Fonden, der har valgt at yde fortsat støtte til projektet, der sætter smagen i centrum for det gode liv.

De næste tre år skal de deltagende uddannelsesinstitutioner sætte fokus på smag i undervisningen som brobygger mellem madhåndværk og videnskab. På læreruddannelsen er særligt madkundskabslærerstuderende en del af projektet, men jeg glæder mig til at udvikle samarbejdet mellem Smag for livet og læreruddannelsens øvrige fag. For smag kan noget helt særligt:

”Smag og mad åbner for nysgerrighed, kreativitet og eksperimenter på tværs af bøger og håndværk. Smag lærer os ikke bare om mad, men også om vores sanser, kultur og identitet, og viden om vores smag ruster os til at tage selvstændige begrundede valg i overgangen fra barn til voksen”

Udtaler Smag for Livets centerleder, professor Ole Mouritsen.

Artiklen fortsætter under banneret

Smag kan være en vej til læring, en måde at erkende verden omkring os på. Og det gælder i alle fag. Det har vi vist indtil nu i Smag for Livet. Nu er tiden kommet til at lade denne viden og de erfaringer slå rødder i uddannelsen.

https://www.folkeskolen.dk/635181/24-millioner-til-smag-for-livet


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
813 andre er allerede tilmeldt