Blog
5   12

Tværfagligt forløb tysk, fransk, historie og it - sammen bliver vi klogere!

Abonner på nyt om Franskbloggen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Tværfagligt forløb om 1. verdenskrig. Historie, tysk, fransk og IT. Filmen Joyeux Noël. Præsentationsform: reportage på tysk eller fransk (hørespil).

Tysk og fransk kom i år til at præge et projekt om 1. verdenskrig, hvor vi bl.a. valgte at se spillefilmen "Joyeux Nöel", der på dansk hedder "en dag uden krig". Dramaet foregår netop under Første Verdenskrig, hvor tyske, franske og engelske soldater ligger i skyttegravene tæt på hinanden. Soldaterne beslutter at holde våbenhvile og fejre jul sammen. Der bliver talt og sunget på både engelsk, fransk og tysk. En rørende og sand hændelse.

 Eleverne blev introduceret for 1. verdenskrig ved hjælp af forløbet på historiefaget.dk. Typisk afsluttes et projekt med en mundtlig præsentation, men denne gang valgte vi noget helt andet, nemlig et hørespil: En dansk journalist er på feltarbejde i fx Nordfrankrig under 1. verdenskrig. I hørespillet indleder den danske journalist på dansk, hvor han/hun er. Man kan fx høre lyde af vindens susen eller støvletramp. Måske sner det. Journalisten fortæller, hvem han skal interviewe. Interviewet foregår på fransk eller tysk. Journalisten fortæller undervejs på dansk, hvad der bliver talt om. Alle eleverne har derfor en chance for at forstå hinandens hørespil. Eleverne får også afprøvet, hvor meget de forstår af samtalen. Nogle af franskeleverne kunne fx godt forstå noget af det tyske. Og nogle af tyskeleverne kunne nikke genkendende til fx indledende ord som bonjour, je suis journaliste et viens du Danemark.

 Hørespillene blev lagt på skoletube.dk.

 På emu.dk kan du få inspiration til at finde det helt rigtige værktøj til dit hørespil under temaet "Mundtlige IT værktøjer".

Artiklen fortsætter under banneret

 Det var i øvrigt en fornøjelse at samarbejde med både min fransk-, tysk- og historiekollega om dette forløb, som to 8. klasser deltog i. Og det var vores tysklærer, der havde tjek på hørespillet. Vielen Dank!  


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
992 andre er allerede tilmeldt

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.541 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.045 andre er allerede tilmeldt