Sundhed
0   467

Kampagne for økologi til børn i skolealderen

I denne uge bliver der sat fokus på sunde madpakker, snacks og økologiske produkter rettet mod skolebørn. Det er Økologisk Landsforening, FDB og Coop der i fællesskab har søsat kampagnen oko.nu.

Forældrene til de mindste børn har stor opmærksomhed omkring økologiske varer. Økologisk Landsforening, FDB og Coop ønsker at også forældre til skolebørn får samme fokus på økologi. Kampagnen vil være synlig i landets 732 Super Brugsen, Kvickly og Dagli' Brugsen og på hjemmesiden www.oko.nu.

"Kampagnen bidrager med løsninger på hindringer for økologi og sund mad i skolealderen: Muligheden for sund mad i ulvetimen, nye løsninger for sunde madpakker og snacks og nye økologiske produkter rettet mod aldersgruppen", siger projektleder Gitte Hvoldal fra Økologisk Landsforening i til foreningens hjemmeside.

Hugos og Astas oplevelser med økologisk mad

På hjemmesiden kan børn og voksne finde opskrifter, spil og historier om figurerne Hugo & Asta og deres oplevelser med sund, økologisk mad. I butikkerne er der mulighed for at få en øko-madkasse samt lette, sunde opskrifter med hjem fra indkøbsturen.

Artiklen fortsætter under banneret

"Vi er med i kampagnen, fordi vi gerne vil være med til at fremme økologien i Danmark og tage ansvar for miljø, sundhed og dyrevelfærd. Især småbørnsfamilierne er bevidste om at købe økologisk, og vi ser et stort potentiale i at kunne fastholde den udvikling", siger Katrine Milman, CSR-chef i Coop.

Konference sætter nye tal for økologi på dagsordenen

Kampagnen suppleres med en konference torsdag den 19. august, som sætter spot på holdninger til mad, sundhed og dagligdagen i familier med skolebørn. En helt ny undersøgelse om udviklingen i børnefamiliernes øko-forbrug fra FDB-analyse bliver præsenteret på konferencen.

På konferencen vil Adam og James Price komme med deres bud på skolebørn og økologi.

Sisse Fagt, forsker ved DTU og specialist i Danskernes kostvaner, Liselotte Lyngsø, fremtidsforsker, Katrine Milmann, CSR-chef i Coop, brødrene Price og Henrik Hindborg, markedschef, Økologisk Landsforening, er blandt indlægsholderne på konferencen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
703 andre er allerede tilmeldt