Blog
4   12

Dekupørsaven - en favorit

Abonner på nyt om H&D-blokken i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

De fleste har nogle redskaber eller værktøjer som man bedre kan lide end andre. Denne gang går H&D blokken nørde vejen og lader storpolitikken være.

 

Den elektriske dekupørsav er blandt mine favoritter i værkstedet. Det er selvfølgelig ikke fair at sidestille den med en syl eller lign., for jo den er en hel del dyrere, men den kan bruges til ufattelig meget.

Eleverne skal ikke være så gamle inden de kan og må bruge den, og de opnår ofte flotte resultater – og nå ja, så skal man være rimelig uheldig for at komme til skade på maskinen – modsat både stemmejern og rundsav.

Jeg imponeres ofte over hvor flotte snit den kan lave, i både tyndt og tykt træ. Nå ja, og så en maskine der også kan save i metal mm.

Artiklen fortsætter under banneret

I forhold til eleverne skal de blot lære, at trykke emnet nedad mod landet og ikke presse emnet for hårdt mod klingen. Når først de har lært at bruge den, kan det dog være en udfordring, at de dovne af slagsen også vil save brædder og lignende over – og her er den knap så velegnet.

Jeg har her lagt et par billeder ind hvor jeg har eksperimenteret med dekupørsaven. Giraf øreringene i zebrano er på kanten af hvor små ting man kan arbejde med. Og ja, bør selvfølgelig også lave zebraer i zebranotræ.

Elefanterne var en hurtig skitse som blev savet ud. Da jeg var færdig var der en lille klods til overs. Der kunne liige blive en ”unge” ud ad den. Da den var savet færdig virkede den dog for ”tyk” og blev derfor savet igennem to gange på dekupørsaven så der blev tre unger.

Endelig er der lampemanden som er lavet efter inspiration af en lampe set på ferie. Her fik en kasseret lampe nyt liv, og her er vi i den anden ende af skalaen af hvad en dekupørsav formår i tykkelse og størrelse.

Der er mange timers leg endnu i maskinen – med og uden elever.

Og så har jeg ikke engang eksperimenteret ret meget med at skråtstille landet endnu… 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.183 andre er allerede tilmeldt

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
357 andre er allerede tilmeldt