Første dag på gymnasiet: Der var folkedans på Statsgymnasiet. »Det var sjovt, men meget anderledes at oplevede 100 svedige hænder hos helt fremmede mennesker. Min klasse er også rigtig fin. Vi er fem drenge og 24 piger, og det er rigtig dejligt at være i en klasse, hvor der kan være ro, og vi samtidig har det sjovt med hinanden. Folk vil gerne lære noget og byder hele tiden ind«

Andreas: Jeg skal være psykolog

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Én dag på hhx var nok. Så vidste Andreas Aziz Nielsen, at det ikke er den vej, han skal. Det var ellers hans anden prioritet.

»Gymnasiet er jo oplagt, for jeg regner med at læse til psykolog. Men jeg tænkte, at jeg hellere måtte tjekke min anden prioritet, som var hhx. Det var ikke noget fedt sted. Niveauet virkede meget lavt - som 8. klasse om igen med meget lette opgaver uden egentlig analyse«.

Han har ikke brugt sin UU-vejleder ret meget. De har haft enkelte samtaler, men der har de mest snakket om hans storebror på 18, som går i 2.g.

»Jeg har mest brugt min mor. Hun har hjulpet mig til at finde ud af, hvad jeg er god til, og hvad jeg har lyst til. Hun støtter mig altid gennem det hele og er rigtig god at snakke med«. Andreas' mor er kunstterapeut og skal snart begynde på en uddannelse som sexolog.

Han har ikke været i en egentlig erhvervspraktik - et besøg hos en kok og i Føtex var sjovt, men ikke noget, han ville overveje i fremtiden. Han har haft fritidsjob som piccolo, og det gav gode penge. »Men jeg blev sparet væk på grund af finanskrisen«.

Andreas glæder sig til at starte på Statsgymnasiet, hvor flere af hans venner og veninder allerede går.

»Jeg forventer et nyt sted, hvor man bliver accepteret, som man er. Jeg regner med et højt niveau, så man kan blive meget klogere, end man er. Og så tror jeg meget på, at der vil være et fællesskab, fordi det er noget, vi alle sammen har valgt. Så der ikke sidder nogen og ødelægger undervisningen, fordi de ikke gider være der«. |