Debat
0   6

Kære Undervisningsminister - læs venligst denne bog

Er prøver i faget vejen til genoprettelse af prestigen omkring håndværksfag?

DR skriver: "Prestigen omkring håndværksfag skal genoprettes, lyder det. Det nye obligatoriske fag skal afsluttes med en prøve." 

Artiklen fortsætter under banneret

Ideen om at skabe mere prestige omkring håndværksfag synes jeg er god. Det er dog uhensigtsmæssigt at måden, jf. de fem forslag, dette bl.a. gøres på virker ude at trit med al motivationsforskning. 

Jeg foreslår derfor at Undervisningsministeren læser bogen Drive af Daniel H. Pink. Det er en god introduktion til motivationsteori og fortæller bl.a. om nogle af de myter der hersker om hvordan mennesker motiveres. 

Der er fx en fin beskrivelse af en undersøgelse foretaget af Lepper og Greene i 1973 med titlen "Undermining children's intrinsic interest with extrinsic reward: A test of the" overjustification" hypothesis". Dette velkendte forsøg illustrerer hvordan en udefrakommende, forventet belønning kan være medvirkende til at reducere den iboende motivation. 

Denne artikel, samt mange andre, burde få os til at sætte spørgsmål ved værdien af karakterer som motivationsfremmende foranstaltninger. 

Derfor, kære Undervisningsminister, håber jeg at du vil bruge nogle timer på at læse Drive, så du har et bedre grundlag at stille dine politiske forslag på.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.208 andre er allerede tilmeldt