ADHD
0   3

ADHD-medicin giver bivirkninger hos flere børn end hidtil antaget

Flere børn end antaget oplever lette bivirkninger ved at tage medicin som eksempelvis Ritalin mod ADHD. Det viser et nyt studie, hvor forskere har gennemgået 260 tidligere studier på området, skriver videnskab.dk. Tidligere antog forskere eksempelvis, at mellem en og ti procent af alle børn på ADHD-medicin oplever nedsat appetit, men tallet er over 30 procent. Desuden er flere børn triste og irritable og har søvnbesvær. Alligevel vil en af forskerne bag det nye studie ikke undlade at anbefale medicin til børn med ADHD. ”Jeg arbejder selv i psykiatrien og oplever, at det virker for nogle børn, men det er vigtigt, at vi er ærlige omkring vores viden om medicinen”, siger seniorforsker Ole Jakob Storebø fra Psykiatrien i Region Sjælland. Han anbefaler, at det nye forskningsresultat indgår i rådgivningen af forældre til børn med ADHD.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
9.224 andre er allerede tilmeldt
Få mere specialpædagogik

VIDSTE DU, at du lige nu er på Folkeskolens netværk for specialpædagogik?

Tilmeld dig på netværket og få en mail hver anden uge med alt det nyeste.

Netværket Specialpædagogik