Debat

Dybt uenig

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Svar til Jan Trojaborg (Folkeskolen nummer 42). Tak for svaret vedrørende dit kandidatur til næstformandsvalget.

Du skriver, at tidspunktet for meddelelse af dit kandidatur er afgjort af hensynet til Københavns Lærerforening. Når du opstiller som kandidat til næstformandsposten, ville det vel ikke være helt urimeligt, om det var hensynet til valgkamp og debat i Danmarks Lærerforening, der var udslagsgivende.

Du skriver, at kandidaturet ikke er begrundet i opfordringer fra nogle kredsformænd, der vil gøre valgene til et fortsat opgør om overenskomstresultatet. Men det bliver modsagt af dit eget indlæg, hvor din begrundelse for at opstille som modkandidat til Stig Andersen næsten udelukkende handler om stillingtagen til overenskomsten. Og hans stillingtagen var da kendt, da du og den øvrige hovedstyrelse i august skulle indstille formands- og næstformandskandidat til kongressen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg er dybt uenig i din beskrivelse af Stig. Jeg har fulgt hans arbejde gennem mange år. Der findes næppe noget mere ansvarligt medlem af hovedstyrelsen. Men vi, der er valgt til tillidsposter, har et ansvar både som ledelse og som repræsentanter for de medlemmer, der har valgt os. Stig er sig meget bevidst om begge opgaver. Han har i adskillige situationer vist både mod og beslutsomhed - også hvor det har mødt modstand og givet voldsom medlemsdebat. Men det er også udtryk for mod og beslutsomhed at turde stå fast på sine synspunkter og sige fra, hvis forhandlingerne ønskes afsluttet på et grundlag, som man ikke finder acceptabelt. Også derfor er Stig den rette på næstformandsposten.

Og så efterlyste jeg i øvrigt, hvad du mener bør være det politiske og ledelsesmæssige grundlag for den kommende fireårsperiode. Men det kommer vel under valgkampen.

Trods alt ønskes såvel du som Stig en god valgkamp!

Anders Christensen

kredsformand

Frijsenborgkredsen