Blog
11   46

Opvarmningsdelen skal KUN finde sted i indholdsområdet ”Fysisk træning”

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Med tolv censordage på bagen ift. idrætsprøven, føler jeg, der specielt er ét element i prøven, som gang på gang fejlagtigt dukker op i praksisdelen – opvarmning. I mange af tilfældene skal der slet ikke vises opvarmning. Dette skal kun ske ved træk af indholdsområdet fysisk træning.

Foto: Ben Sutherland/Flickr.com

 

Som censor gør jeg en dyd ud af at kontakte den lærer, jeg skal ud til. Det er vigtigt for mig, at han/hun har mulighed for at få afklaret eventuelle tvivlsspørgsmål.

På trods af mine opfordringer gennem telefonsamtaler inden prøvens forløb samt en tydelig beskrivelse omkring opvarmning både i prøvevejledning og læseplanen, støder jeg ofte på klasser, som alle starter praksisdelen op med de klassiske ti minutters opvarmning.

Artiklen fortsætter under banneret

Der er som sådan ikke noget i vejen med deres valg af øvelser i selve opvarmningsseancen – problemet er blot, at elementet opvarmning kun hører til under indholdsområdet ”fysisk træning”.

 

Eleverne skal være varmet op på forhånd

Det er ærgerlig tid at ”spilde”, når gruppen har trukket andre indholdsområder. I stedet bør gruppen skrive på deres disposition, at de er opvarmet og derfor kan gå lige på med elementer fra deres trukne indholdsområder.

Modtager man som censor dispositioner, hvor opvarmningsdelen er på uden for ”fysisk træning”, så sørg for at kontakte læreren med det samme. Nogle gange kan det være en forglemmelse, men eleverne har mulighed for at komme med ny disposition på selve prøvedagen.

Vi skal være der for eleverne, og kan vi hjælpe dem inden, så skal vi selvfølgelig gøre det.

Held og lykke med prøverne derude rundt om i landet – med eller uden opvarmning på dispositionen.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.073 andre er allerede tilmeldt