Debat

"Nyt" mandat til DLF

Jeg savner en fagforening der tør at spille på min banehalvdel.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nu har jeg hørt på rigtig mange indspark omkring OK18, og argumenter for og imod, dette såkaldte “forlig”.Jeg savner en fagforening der tør at spille på min banehalvdel, fordi det eneste jeg har hørt på er hvor begejstret de var for den nye nordiske skole, med stor juble mellem Antorini og Bondo. Indtil de fandt ud af at vi selv skulle betale for den.

DLF har i mange år blandet folkeskolens ve og vel sammen med den faglig kamp, hvor de aktiv er gået ind til at udvikle folkeskolen, både bogligt og åndeligt. Dette har givet politkerne den opfatelse at vi nok ville gå det ekstra for at sikre folkeskolens kvalitet.

Og de har fået ret de har uden den store modstand løbet hele lærerstanden over, hvor vi i dag taler om måske få lidt bedre rammer under Lov 409.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Vi skal redefinere DLF’s mandat, de skal arbejde for lærernes vilkår og arbejdstid/glæde, ikke for folkeskolens, det må være en seperat intresseorganisation der tager sig af det, som så kan se hvad der er muligt under de aftaler der bliver lavet i en OK.

Gyldendals definition:

Fagforening, permanent sammenslutning af lønmodtagere inden for et eller flere fag eller erhverv, dannet med det formål at varetage medlemmernes interesser særligt mht. løn- og arbejdsforhold, primært gennem indgåelse og vedligeholdelse af kollektive overenskomster med arbejdsgiverparten.