Lærer til lærer

Blachmans Billedbog

Fra kunst til kreativ poesi... Et forløb i dansk i 7. Kl. inspireret af Blachmans fortvivlelse over den manglende kreativitet i folkeskolen tilsat en prøveperiode på Dansk i dybden fra Gyldendal.dk (Billedkunstner: Rasa Dzimidaviciute Olesen)

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi har haft en prøveperiode på Gyldendals nye online portal www.danskidybden.gyldendal.dk Et par elever havde set Blachman i fjernsynet kæmpen sej kamp med at få kreativitet på skoleskemaet. Vi tog udfordringen op og gik på med krum hals. Min 7. klasse har mange elever med personlige udfordringer. Et par afleverede stile var tydeligvis skrevet direkte af fra nettet eller fra diverse lektieportaler. Vi lagde ud med at læse Jens Blendstrups kortprosatekst “Pesto” tilsat et maleri fra 1700-tallet fra Venedig. Der blev tolket og kikket på malerier af døden fra Venedig. I Farum Kulturhus fik jeg lige øje på en kunstudstilling...lagde to og to sammen og gik forbi med eleverne.

De fik til opgave at udvælge et maleri fra udstillingen. Jeg tog IPad med, et foto og hjem i klassen.

Her gik eleverne så i gang med at skrive kortprosatekster efter Jens Blendstrups “opskrift”. Ikke een elev søgte i panik ud på Google eller Mr. copypaste. Fantastiske kreative digte/ kortprosatekster kom vrimlende.

Det blev til digtsamlingen “ Blachmans Billedbog”.

En kort samtale med Kulturhuset i Farum og et grønt lys: Lad os kombinere kunst med kreative elevinput...Elevernes digte blev ophængt som indgang til udstillingen. Og stor succes: Købere af kunstbilleder ønskede at få elevernes digte med i købet. Blachman har fået bogen tilsendt - og selvfølgelig også Jens Blendstrup.

Powered by Labrador CMS