Debat
0   183

Tilgiv dem, thi de ved ikke, hvad de gør …

Dette kunne være rejseholdets overskrift på historien om de danske læreres undervisning, men det kan endnu mere rammende være lærernes overskrift på historien om rejseholdets konklusioner.

Artiklen fortsætter under banneret

Det var lidt svært og tog nogen tid at fordøje den ejendommelige påstand, at vi ikke rigtig ved, hvad det er, vi går og laver, og om det hjælper på elevernes kundskaber. Vi har nemlig ikke grundlag i videnskabelig forskning, når vi underviser, forlød det. Det har vi da rigtignok, vi har bund i vores egen forskning så tæt på offerets personlighed, som det kan lade sig gøre, der findes da ikke bedre forskning.

Hvis lærerne spurgte forskere, eksperter og specialister, hvordan vi skal undervise eleverne i 4.a i dansk, ville vi da få at vide, at det kan der virkelig ikke umiddelbart svares på. Der kræves flere oplysninger om de enkelte elever, forældre, baggrund, klassens sammensætning og mange andre vigtige ting, der har indflydelse på, hvad der virker lige i dette tilfælde.

Netop! Efterhånden som undervisningen skrider frem, viser lærernes forskning i den enkelte elev, hvad der virker, og så bruger vi det i samarbejde med forældrene, måske med hjælp fra Pædagogisk Psykologisk Rådgivning og den megen litteratur, der findes på området.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Vind et hotelophold

5500_hotel _sixtus _middelfart _2017

Nu er sommeren rigtig tæt på, og det er derfor blevet finaletid i Folkeskolens sommerkonkurrence. Du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller inkl. middag og vin til en værdi af 7.500 kr. Deltag ved at følge linket: 

 Tricks