OK18
17   27

Tillidsrepræsentanter klædes på: "Jeg håber, Bondo kan overtale mig"

Lærernes formand Anders Bondo Christensen har i denne uge inviteret alle DLF's tillidsrepræsentanter til møder, hvor han præsenterer overenskomstforliget. I dag mødtes han i Køge med tillidsrepræsentanter fra hele Sjælland.

Lærer og tillidsvalgt: "Det bliver et ja"

Lærer og tillidsrepræsentant Kurt Nielsen, Kobberbakkeskolens afdeling Uglebro i Næstved, tror, der kan være perspektiver i, at en undersøgelseskommission ser på lærernes arbejdstid og kommer med et oplæg til nye arbejdstidsforhandlinger.

Artiklen fortsætter under banneret


"Af to onder tror jeg, det her er det bedste. Jeg kan se, at der er perspektiver i det, hvis KL virkelig vil noget, så tror jeg godt, vi kan få skabt noget nyt. Og det er det budskab, jeg hører fra KL. Alle andre end Ziegler siger, at de godt vil", siger Kurt Nielsen.

Han er mødt op til møde for tillidsrepræsentanterne i Køge for at høre Anders Bondo Christensens fremlæggelse af overenskomstforliget.  

På Kobberbakkeskolen har han lyttet til mange af kollegernes frustrationer over, at det heller ikke ved disse overenskomstforhandlinger lykkedes at få en arbejdstidsaftale for lærerne. Han mener, at stemningen hele tiden ændrer sig.  

"I starten var de vrede og sure, men nu tænker de mere over, hvad perspektiverne er, så jeg tror, at de fleste vil stemme et modvilligt ja", siger han og tilføjer:

"Og så er jeg fortrøstningsfuld over for, at det er Per B. Christensen som bliver formand for kommissionen", siger han.

Lærer og tillidsvalgt: "Jeg er i tvivl"

Thomas David Larsen er lærer og tillidsrepræsentant på Højelse Skole i Køge. Han håber, at afstemningen snart åbner, så han bliver presset til at tage endelig stilling til, om han skal sige ja eller nej til det samlede overenskomstforlig.

"Jeg er i tvivl. Det skifter hver dag, når jeg står op. Men hjerne siger ja, men mit hjerte siger nej. Jeg håber snart, at der bliver åbnet for afstemningen, så jeg kan få sat en stemme".

Lige nu hælder han mest til et ja.

"En konflikt kan komme til at vare hele sommerferien. Den kan tømme strejkekassen og splitte os", siger han og sukker. "Jeg er nok mest tilbøjelig til at stemme ja lige nu".

Han skal ind og høre lærernes formand Anders Bondo Christensen Hotel Comwell Køge Strand, og han vil bruge de slides,  han får, efter mødet, når han skal holde møde med sine kolleger i faglig klub.

Han har mange diskussioner med kollegerne i disse dage.

"I dag diskuterede vi, om det er en accept af lov 409, hvis vi stemmer ja. Det mener jeg slet ikke, det er ", siger han.

Lærer og tillidsvalgt: "Jeg håber, Bondo kan overtale mig til et ja"

Mira Wittrok er lærer og tillidsrepræsentant på Ramløse Skole i Gribskov. Hun er stadig fyldt af skuffelse over, at lærerne ikke fik en arbejdstidsaftale ved overenskomstforhandlingerne. Lige nu hælder hun til at stemme nej.

"Vi er bare så skuffede. Vi er ærgerlige, for nu var der endelige solidaritet. Vi stod sammen, og så troede vi, at det kunne lade sig gøre", siger Mira Wittrok.

Hun er nervøs for, om en undersøgelseskommission vil kunne gøre en forskel for skolen.

"Det tager tre år, og hvad får vi så? Fører det til noget? Og tre år er lang tid, hvor vilkårene er hårde. Hvor vi ikke kan nå at være professionelle lærere. Alt det kreative og alt det, hvor man giver den en ekstra tørn, som gør at det er sjovt at være lærer, er der bare ikke tid til", siger hun.

Selv om hun lige nu hælder til at stemme nej, så er hun klar til at høre på argumenter for et ja.

"Jeg håber, at Bondo kan overtale mig til at ja. Bondo kan virke kedelig på tv, men når man har været til et møde med ham, går man helt opløftet derfra. Han er virkelig dygtig", siger Mira Wittrok.

Hun tror også, at hun har kolleger, der ikke har lyst til en konflikt.

"Mange lærere har ikke lyst til en kamp, fordi de følte sig slået ud i 2013".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ