Blog
2   8

Strøtanker om målstyring

Abonner på nyt om Jan Frejlev tænker højt i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Målstyring i folkeskolen fortsætter indtil videre

Uden sigtekornet på de tidligste pistoler, geværer og bøsser er det tvivlsomt om mennesket nogensinde vil have fået ram på andet end en døende vildgås. Den heraf følgende store mangel på protein ville have betydet uoprettelig dårlig tandstilling for kommende generationer.

I virkeligheden er sigtekornet den vigtigste opfindelse menneskeheden har bedrevet fordi den er så lille, den kan tilpasses til alle tider og den integreres ubesværet i alle teknologiske landvindinger. I dag bygger fx det målsøgende missil på samme princip som det oprindelige sigtekorn, og nu rammer man det man sigter på hver gang.

Artiklen fortsætter under banneret

Inspireret af det målsøgende missil har man indført målstyring i den offentlige sektor, fordi det er for sent at få den aldrende og skrantende til at føde flere børn til at trække læsset, og iblandt dem fra andre lande kan mere end halvdelen af nationen ikke så godt forstå meningen så de bliver hjemme.

Tvivlen nagede folkevalgte og administratorer i årtier. Imens tog befolkningen på ferier og fik nye køkkener og altaner. Man gik i krig i fremmede og fjerne lande for at holde udlændingene væk, men i stedet kom de til Danmark som flygtninge fordi man bombede deres hjemlande. Til sidst gav man op og alle de voksne blev enige om at det var børnene skyld at noget var galt i kongeriget.

Nu gravede man sigtekornet frem igen. Det havde virket før, og kunne sikkert bruges i folkeskolen. "Det SKAL prøves", sagde Finans- og Økonoministeren. Befolkningen så X-factor, og var ligeglade, men lærerne havde altid været lidt bagtunge overfor andre ideer end deres egne, så derfor lavede man den klassiske "Kigge væk-finte", og lockoutede alle lærerne en måneds tid, og da de kom tilbage fra alle deres fjollede gadeaktiviteter som i øvrigt forstyrrede både offentlig trafik og orden, kunne man fortælle at man havde været i udlandet hos nogle gode fremmede (ikke de der andre fæle fremmede fra før) og set lyset som skulle gøre nationen stor igen.

Alle børn skulle målstyres så de kun lærte noget der kunne bruges i samfundet. Som bekendt havde lærerne i årevis siddet i rundkreds, sunget "Jamaica, Jamaica" og drukket udrikkelig kaffe i stedet for at lære børnene noget. Nu lærte lærerne, hvordan man skød med målmissiler i stedet for at stå og fjolle uden at bryde sig om børnene lærte noget. (Se Cirkuslærer) For at undgå dumme spørgsmål spammede man det store medie til dyb sandhed aka internet, således at ingen kunne finde dokumentation for om Målstyring havde virket. (Se Spin) I stedet kun man læse om, hvad målstyring var. Så nu målstyrer man fra tidlig morgen til sen eftermiddag i skolerne. Man må stadig læse "Kejserens nye klæder".

Nu kommer pointen:

Målstyret undervisning virker sandsynligvis, når skolen indretter det fysiske rum med varierede læremidler som er opdaterede og inspirerer børnene til at turde tænke i nye retninger. Det hjælper også på det hele, hvis lærerne og eleverne hr god tid til at bygge relationerne godt op. Lærerne må også godt være velforberedte til lektionerne. Det kommer måske en dag. I mellemtiden skulle man gå mere med hat.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ