Den nye uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers mødte op i blåt jakkesæt og fik overdraget ministerposten af Søren Pind klædt i ministeruniform. Søren Pind fik en fyldepen, da han skal i gang med at skrive en bog.

Iværksætteren afløser sheriffen

Den nye uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers glæder sig til at komme gang og mener, at forskning og uddannelse også er vigtigt for iværksættere. Søren Pind mødte op til dagens overdragelse i ministeruniform og fik en fyldepen i afskedsgave.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det meste, vi laver - også som iværksættere -  favner uddannelse og forskning, derfor er det så vigtigt et område. Dette ministerium er om ikke det vigtigste så et af de vigtigste minsterier".

Sådan sagde den nye uddannelses- og forskningsminister, iværksætteren Tommy Ahlers, da han onsdag eftermiddag fik overdraget Uddannelses- og Forskningsministeriet fra Søren Pind.

Spurgt om hvordan han har det med at gå fra at være iværksætter til at være minister - og Venstre-medlem - svarede Ahlers, der  er kendt fra DR-programmet 'Løvens hule':

"Som iværksætter har jeg startet og solgt flere virksomheder, men det har været teamsamarbejde. Jeg har arbejdet sammen med andre, det er man nødt til, så jeg glæder mig til at komme i gang med mit nye arbejde", sagde den nye minister, der fortalte at han i sit nuværende firma vil indsætte en direktør, så han kan koncentrere sig om sit arbejde som minister.

Tommy Ahlers, stillede i 1998 op til Folketinget for Det Konservative Folkeparti, og han har først lige nu meldt sig ind i Venstre.

En fyldepen til Søren Pind

Til den afgående minister Søren Pind sagde  Tommy Ahlers blandt andet:

"Som borger, iværksætter og politisk interesseret  har jeg altid været vildt imponeret over dig og den måde du har gjort det. Man kan se på milevid afstand, at du har gjort det med intensitet. Du insisterer på, at tingene gerne må have noget dybde, og du er parat til at diskutere etik, værdi og moral mener, at det kan være styrende for det, man laver som politiker"

Tommy Ahlers forærede blandt andet en fyldepen til Søren Pind, og selv modtog han et indrammet citat fra den afdøde amerikanske præsident, Ronald Reagan.

I sin tale sagde Søren Pind blandt andet:

"Politiken skriver i dag, at jeg er i midtvejskrise, og at jeg ikke har fået noget igennem, men det er kun lidt over en måned siden, avisen skrev 'Man kan ikke beskylde Søren Pind for at korslagte arme og surmule i sine nye ministeromgivelser. Siden han satte sig i kontoret i Børsgade har han nedsat det  ene ekspertudvalg efter det andet, som skal gå alt fra læreruddannelser til universitetet efter i sømmene. Han har landet en kontroversiel aftale om ledelsesstrukturen på universitetet, og i efteråret kom turen til den store bevillingsreform, der skabte en helt ny finansieringssttruktur for området på de videregående uddannelser - så hvis regeringen står politisk stille er det ikke Søren Pinds skyld'".

Søren Pind slog fast, at alting starter og slutter med materie.

"Indhold er vigtigt. Og lad mig sige det klart. Jeg er stolt over det, vi har nået på den korte tid. Der ligger fantastiske ting i pipelinen", sagde Søren Pind og nikkede mod Tommy Ahlers.

Dannelsesbegrebet

Forligskredsen skruer op for almen dannelse (KLM) i læreruddannelsen 

Han fremhævede det, han kaldte "en vedblivende dagsorden, som er etableret først og fremmest omkring dannelsesbegrebet."

"Det første, jeg gjorde, var at lempe uddannelsesloftet, så man efter seks år alligevel kan tage ekstra uddannelse. Og det sidste jeg har gjort i går handlede om at 2 procents-besparelserne på uddannelsesområdet ophører i 2022".

Han sagde, at han efter fire ministerposter og en borgmesterpost og alt sammen med hvert sit fagområde - trænger til at vegetere.

"Man siger, at de unge skal skifte livsbane seks eller syv gange. Jeg er mæt - ikke af dage, men af politik, vil gerne se indad og bruge tid på at reflektere".

Til sidst havde han nogle alvordsord om de unge:

"De unge gør vi fantastisk meget for og ikke mindst i det her ministerium. Et fantastisk sted med dygtige medarbejdere, men vi bliver nødt til at tage hånd om den følelse af ulykke, som mange unge nærer.  Vi må ikke se unge som produktionsapparater, der skal stille sig selv til rådighed for at finansierer velfærdsstaten. I en tid, hvor fritid og arbejde smelter sammen skal vi sætte en ramme, så de unge mennesker kan finde sig selv", sagde Søren Pind og mindede om at han og departementschef Agnete Gersing har forsøgt at lave en ordning om ikke at kontakte hinanden om søndagen og opfordrede Tommy Ahlers til at prøve at videreføre den ordning.