Blog
2   15

Forløb nu med opgivelser på Clio Online

Abonner på nyt om Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Alle opgivelser ligger nu klar til prøve i alle kulturfagsforløb for 8. og 9. Klasse. Der kan spares meget tid med dette nye tiltag.

I denne søde prøvetid, kan tiden nogen dage føles knap, når man er udskolingslærer og måske skal føre op i mere end et fag. For mit vedkommende byder foråret på både dansk, historie og et censorat i kristendom, så jeg ved, hvad tiden kommer til at gå med.

Med den nye opdatering gør Clio tilværelsen en smule lettere for en fortravlet kulturfagslærer. Opgivelserne for alle forløb for 8. og 9. klasse i historie, samfundsfag og kristendomskundskab er opdateret med samtlige opgivelser og udvalgte kulturteknikker. Det er et kærkomment tiltag fra Clio.

Jeg ved, at dette naturligvis er mest interessant, hvis skolen abonnerer på Clio, men mit indtryk er, at portalerne er ret udbredte, så derfor denne info.

Følger ny bekendtgørelse

Artiklen fortsætter under banneret

Opgivelserne er opstillet, som ministeriet anbefaler i prøvebekendtgørelsen fra januar, 2018, hvilket gør det let at hente dem i Word- eller pdf- version. De kan hurtigt gemmes på din læringsplatform, hvorfra du kan hente dem og sende dem til censor. I minuddannelse.net ligger de under ”lærernoter”, når du henter forløbene fra Clio.

Og hvis du som censor ikke har adgang til Clio, kan du få midlertidig adgang ved at lave en gratis prøveperiode på deres hjemmeside. 

Det er rart, når portalerne bliver praksisnære, og tager udgangspunkt i den virkelighed, vi står i herude på skolerne. Dette tiltag indsnævrer en ret stor arbejdsbyrde, selvom man selvfølgelig skal sikre, at man også for brugt de opgivne kilder. Eller kan de let bortredigeres i Word- udgaven. Det er værd at tage med i næste års planlægning på læringsportalerne.

Fortsat god arbejdslyst med prøverne derude.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
6.647 andre er allerede tilmeldt

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.286 andre er allerede tilmeldt