Ny uddannelsesminister bliver Tommy Ahlers

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har netop præsenteret iværksætter Tommy Ahlers, kendt fra DR-programmet 'Løvens hule' som ny forsknings- og uddannelsesminister.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den nye uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers afløser Søren Pind, der i går meddelelte, at han går helt ud af politik. Tommy Ahlers er den store overraskelse i statsministerens regeringsrokade - han er iværksætter og medlem af regeringens Disruptionsråd. Desuden er han kendt fra Danmarks Radios iværksætter-program 'Løvens Hule'.

Tommy Ahlers har tidligere været ansat hos konsulentfirmaet McKinsey & Company som engagement manager, der  arbejdede for mobiloperatører for at forme deres strategier. Han har startet firmaet ZYB og arbejdet for et andet opstart-firma, der udgav en global sms-tjeneste. 

Ahlers har en kandidatgrad i jura fra Københavns Universitet, hvor han blev uddannet i 2000.

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers fortsætter i regeringens Disruptionråd, nu i sin funktion som uddannelses- og forskningsminister.

Den øvrige del af rokaden foregår inden for partiet Venstres rækker og ser således ud: Forhenværende minister og medlem af Folketinget Eva Kjer Hansen udnævnes til minister for fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde, og medlem af Folketinget Jakob Ellemann-Jensen udnævnes til miljø- og fødevareminister.

Ud af regeringen træder foruden Søren Pind Esben Lunde Larsen som fødevareminister og  Karen Ellemann, der har været minister for ligestilling og nordisk samarbejde samt senest og fiskeri.