Søren Pind fotograferet, da han afløste Ulla Tørnæs som uddannelsesminister i 2016.

Uddannelsesminister Søren Pind går af

Der bliver regeringsrokade i morgen onsdag, oplyser statsminister Lars Løkke Rasmussen, efter at uddannelsesminister Søren Pind (V) i dag har meddelt, at han stopper som minister, og også Esben Lunde Larsen stopper som miljø- og fødevareminister.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Uddannelsesministeren: Mere fokus på dannelse i uddannelserne 

"Jeg føler mig tømt. Jeg har kæmpet med hver en fiber i min krop for dét, jeg troede på i alle år. Jeg har brugt enorme kræfter på det, og jeg mangler den sidste sultne energi", forklarer Søren Pind i et interview til Berlingske.

Han fortæller, at erkendelsen kom, da han sidste år inspireret af Frankrigs præsident Emmanuel Macron puslede Søren Pind med planer at etablere en en slags tænketank bestående af professorer, højskoleforstandere og erhvervsfolk til at understøtte politikudviklingen i Venstre. 

"Jeg opdagede, efter at jeg havde snakket med en masse mennesker, som alle sagde ja, at jeg ikke havde energien til at gennemføre det", fortæller han.

Søren Pind blev forsknings- og uddannelsesminister i 2016 efter halvandet år på justitsministerposten. Han har tidligere været bygge- og teknikborgmester i København, udviklingsminister og integrationsminister. 

Læreruddannelsen evalueret: Minister vil låse de studerendes bachelorprojekter til undervisningsfagene 

 

Læs mere

Berlingske