Anmeldelse Dansk
0   157

Graphic Novels

Graphic Novels

Fakta


Titel
Graphic Novels

Forfatter
Thomas Thorhauge

ISBN
9788702086300

Pris
111,25 kroner

Sider
32 sider

Type
Hæfte

Forlag
Gyldendal

Der udkommer mange spændende graphic novels - også kaldet tegneserieromaner. Udgivelserne har en stadig større lødighed og er en unik genre i sig selv, som vi dansklærere skal lære at tage til os og bruge i undervisningen. Jeg må indrømme, at jeg ikke vidste meget om graphic novels, før jeg læste i dette genrehæfte. Men jeg er blevet meget imponeret over de muligheder, der ligger i at undervise i denne litterære genre, hvor handling, billede og dramaturgi kan analyseres både på billedplan og i indhold.

Artiklen fortsætter under banneret

Hæftet har gode smagsprøver på de forskellige undergenrer inden for graphic novels, så man kan få mulighed for at få en mere dybtgående forståelse af denne mangfoldighed af virkemidler i ord og billeder. Derfor er graphic novels en unik måde at få de ældste elever til fortsat at tegne og lave egne tegneserier og film på. Det skal ikke længere ses som noget barnligt at blive ved med at tegne efter 4. klasse. Tegneserier er en kunstart, som kræver stor opfindsomhed og akkuratesse.

Genrehæftet er bygget op, så både uerfarne og erfarne lærere kan begynde helt forfra med at finde ud af genrekoderne for en graphic novel, hvordan man analyserer form, indhold, handling/struktur, layout, billeder og stil. Der sluttes flot af med kreative øvelser, som eleverne helt sikkert vil kaste sig over med begejstring - også selv om læreren måske kan være lidt usikker på mediet i begyndelsen. Genrehæftet må absolut afprøves i praksis, for det her er de unges medie, hvor eleverne kan få mulighed for at blomstre og måske også lære læreren noget. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
17.214 andre er allerede tilmeldt