Blog
2   36

Idræt ikke i udtræk – hvad så nu?

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I mandags fik vores elever beskeden om, at de ikke skal op i idræt. Hvordan bruges idrætstimerne så mest optimalt fra nu af og frem til læseferien? Her er planen for vores elever…

Foto: Pixabay/google.com

 

Desværre blev fjerde gang i træk endestationen for idræt i udtræk. Ingen af vores 9. klasses-elever skal op i år, selvom jeg endnu engang håbede på det. Det er en tidskrævende prøve, men samtidig også en prøve, som udfordrer eleverne på så mange andre aspekter end blot det faglige – nemlig de sociale kompetencer. Kompetencer som for mig at se er yderst vigtige at have med i rygsækken til elevernes næste ungdomsspring.

Vores elever er med på, at deres idrætstimer ikke blot skal bruges til de fag, de skal op i – eller for den sags skyld til den afsluttende revy om lærerne. De skal bruges på at videregive deres tanker og ideer, de i gruppen havde brugt tre uger på i idrætstimerne – inden de vel at mærke fik at vide, om de skulle op eller ej.

Artiklen fortsætter under banneret

 

Samarbejde på flere planer

Vores elever skal lave en ’mini-idrætsprøve’ på fem minutter, hvor de skal vise noget fra ét eller begge af de lodtrukne indholdsområder. Inden for de fem minutter skal de også kort nå at fortælle deres tanker om valg af tema, den røde tråd i praksis og evt. om punkter til den mundtlige samtale.

Efter aftale med eleverne optager vi de små seancer digitalt. På den måde har vi ideer til kommende klasser, som måske er så heldige næste år, at idræt bliver trukket ud til dem…

Idræt er, som jeg har skrevet i mange af mine andre blogs, et unik fag, hvor samarbejde er i højsædet. Denne kompetence, kan jeg ikke se, kan styrkes bedre i andre fag end i idræt, og derfor skal idrætstimerne indtil læseferien ikke erstattes af andre ’vigtigere’ prøvefag.

 

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.134 andre er allerede tilmeldt