Debat
2   17

JA til OK18 -forliget

OK-18 forliget er samlet set tilfredsstillende, derfor anbefaler jeg et ja.

En central arbejdstidsaftale fik vi ikke ved denne overenskomst. Vi vidste helt fra begyndelsen, at det ville blive svært. Og det blev det! Arbejdsgivers mandat- hvor langt rakte det? Forslag efter forslag fra vores side blev afvist. Det arbejdsgiver lagde på bordet kunne vi ikke sige ja til, da det på ingen måde ville gavne lærerne og afhjælpe arbejdspresset. Vi ville ikke sige ja til Lov 409.

Tilbage stod valget mellem at gå i en frugtesløs og perspektivløs konflikt, og hvor vi efter min overbevisning ville være slået tilbage til 2013. Eller prøve at gå en anden vej. Vi valgte det sidste, fordi der er perspektiver, der peger frem mod overenskomsten i 2021. Der skal ud fra undersøgelser og afdækning via en kommission fremlægges anbefalinger og forslag med henblik på en forhandlet arbejdstidsaftale på et kvalificeret grundlag senest ved udgangen af 2021. Ventetid kan være ulidelig, men er i denne sammenhæng helt nødvendig.

Artiklen fortsætter under banneret

 I forliget om arbejdstid fremhæves endvidere muligheden for at indgå lokalaftaler om arbejdstid, TR´s rolle er femhævet, samt en bedre lejrskoleafregning. Små forbedringer? Umiddelbart ja, men for nogle kredse, der ikke har aftaler, er det ikke småforbedringer. For skoler, hvor leder ikke samarbejder og inddrager TR, er det ikke småforbedringer.

Resultatet på løn er tilfredsstillende. Reallønnen er sikret og privatlønsværnet er væk, og dermed en ulige regulering af løn mellem det offentlige og det private arbejdsmarked.

 Forliget er underskrevet af Forhandlingsfællesskabet. Dermed står vi fortsat skulder ved skulder i fremtiden. Og sammenholdet i fagbevægelsen er helt afgørende for fremtidige forhandlinger og resultater.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ