Blog
2   16

Køkkenhave, syltekrukke og ikke et ord om OK18

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


Det tager omkring fem måneder at dyrke afgrøder i køkkenhaven. Det er lige så lang tid, som Anders Bondo Christensen og Michael Ziegler har forsøgt at finde en løsning på lærernes arbejdstid.

De to forhandlere kom efter hårdt arbejde frem til, at en undersøgelseskommission skal kulegrave lærernes arbejdstid frem mod de næste overenskomstforhandlinger i 2021.

Afgrøderne i køkkenhaven kan også gemmes i kuler. De kan graves ned og gemmes under et tykt lag isolering. I løbet af året kan der graves lidt ud, som kan tilberedes og spises. Men man kan jo også sylte afgrøderne. De skrælles, koges, snittes, og der tilsættes en lage, hvor man kan eksperimentere med krydderier. Det hele kommes i krukker og glas. Når man sylter og alt lykkes, som det skal, kan man selv efter mange år åbne krukken og tage det lækreste mad frem.

Artiklen fortsætter under banneret

Det kan nemlig gå helt galt

Det kan dog også gå helt galt, og resultatet kan blive det rene råddenskab. Der kan ske det med kulen, at man alligevel ikke har fået lukket helt i det ene hjørne, og så rådner afgrøderne, fordi de har fået frost. Der kan også gå mus eller andre dyr i afgrøderne og bide lidt her og der, og meget skal kasseres.

Når man sylter, og hvis man et eller andet sted ikke har været omhyggelig nok, går det galt, og der kommer mug på overfladen eller indholdet er gæret, og det hele skal smides ud.

Vi kan håbe, at kommissionen kommer ud i alle hjørner af kulen, og, at de får løftet hele isoleringen, og frosten ikke får fat. Vi kan håbe, at kommissionen, har været meget omhyggelig, når aftalerne skal tages op af syltekrukken.  

Vi må have tålmodighed, vente, vente og håbe at både kulegravning og syltning denne gang lykkes, og at det stadig er spiseligt i 2021.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.274 andre er allerede tilmeldt